Prethodni članak
Sljedeći članak

Šampion "Vinarijade 2021" u Velikom Trgovišću je vino graševina vlasnika Borisa Hržine

U Velikom Trgovišću ocijenjeno čak 104 uzorka vina


 Društvo vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina "Barilček" Veliko Trgovišće, organiziralo je ocjenjivanje vina "Vinarijada 2021", u vinotočju – kleti 'Mihaliček'.

Predsjednica komisije, Dunja Mežnarić, dipl. ing. biotehnologije enolog, iznijela je svoje mišljenje u kojem je istaknula da su vina izuzetne kvalitete, puna, sortno prepoznatljiva. Istaknula je, da je u ovoj Udruzi prisutna kao predsjednica komisije duži niz godina, pozna dobar sortiment, podneblje i primjećuje svake godine napredak u radu i vođenju Udruge. Ove godine za ocjenjivanje se prijavilo puno vinara s još više uzoraka, njih čak 104.

Rezultat ocjenjivanja bio je sljedeći: 30 uzoraka ocijenjeno je zlatom, 36 srebrom, 22 broncom, dva uzorka su dobila priznanja, a 12 ih je odbačeno. Šampion "Vinarijade 2021" je vino građevina vlasnika Borisa Hržine s ocjenom 19,00 bodova. Predsjednik Društva vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina "Barilček" Veliko Trgovišće Zvonko Kliček izuzetno je zadovoljan odazivom vinara koji, osim što žele znat koju ocjenu dobiva njihov trud, očito su i već željni, u ovoj situaciji, bar malo druženja među vinskim prijateljima. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook