Prethodni članak
Sljedeći članak

SAD BI SE SVI CIJEPILI: Gužve pred Zavodom u Zaboku

Ove će subote biti organizirana akcija kada će se svi zainteresirani moći cijepiti kod svojih liječnika


Danas smo ujutro vani pred Zavodom za javno zdravstvo u Zaboku zatekli poduži red zainteresiranih za cijepljenje.

-Pojačani interes za cijepljenjem proteklih je dana na svim lokacijama u zemlji gdje se može cijepiti, pa tako i u našoj županiji, rekao nam je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Tomislav Jadan, dodavši kako su samo u Zavodu u subotu cijepili 280 osoba, a podatke s drugih lokacija još prikupljaju.

-Očekujemo da će to tako biti još sljedećih nekoliko dana, izgleda da su se ljudi malo aktivirali i ipak odlučili cijepiti, vjerojatno zbog ovih visokih brojki o novozaraženima, ali i o najavljenim ograničenjima koja će se nametnuti onima koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli covid – rekao je Jadan.

Iz Zavoda mole za strpljenje one koji čekaju u redu. – Žao nam je da mnogi cijepljenje nisu obavili preko ljeta, kada smo bili na raspolaganju bez gužvi. Sada će i trebati 5 do 6 tjedana da se uopće stekne imunitet, nakon prve i druge primljene doze – rekao je ravnatelj Zavoda.

Osim u Zavodu od 8 do 14 sati, uz najavu se cijepiti i dalje možete kod svojeg liječnika opće medicine, a kako bi se izbjegle velike gužve, ove će subote, 13. studenoga, biti organizirana velika akcija cijepljenja, kada će se svi zainteresirani moći cijepiti na sedamdesetak lokacija kod liječnika opće medicine (Iz Zavoda savjetuju kako bi bilo dobro da se zainteresirani svojim liječnicima najave, kako bi oni mogli osigurati dovoljne doze cjepiva).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook