Prethodni članak
Sljedeći članak

Redomat uveo red i ubrzao protok pacijenata u integriranu čekaonicu Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama

Redomat je donacija Zagorske lige za borbu protiv raka


Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice obogaćena je i modernizirana redomatom, uređajem koji je bolnici donirala Zagorska liga za borbu protiv raka.

Simboličnim rezanjem vrpce redomat, koji je dio integrirane čekaonice, u funkciju je pustila zamjenica župana Jasna Petek zajedno s predsjednikom Zagorske lige za borbu protiv raka Stankom Belinom, a predstavljanju redomata prisustvovao je i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, uzvanici iz zdravstvenih ustanova i drugi gosti.

Kako je pojasnila voditeljica Medicinsko – biokemijskog laboratorija mag. Danijela Polak Erceg, integrirana čekaonica je sustav za prijem pacijenata, koji se sastoji od redomata, modula za upis i uređaja koji služi za evidentiranje uzimanja uzoraka. Redomat je spojen s postojećim laboratorijskim informacijskim sustavom. - Uređaj nam je donio puno novih funkcionalnosti i pomogao u svakodnevnom radu. Prvenstveno je uveo red u čekaonicu, osigurao privatnost pacijenta, osigurao dodatno niz stručnih standarda i smanjio vrijeme čekanja pacijenata, ubrzao se protok pacijenata i dobili smo zadovoljne korisnike laboratorijskih usluga, što je na kraju i primarni cilj. Ovaj uređaj obuhvaća puno funkcija, od slijeda predanalitičke, analitičke i postanalitičke faze, evidentiran je svaki korak, tko ga je i u kojem vremenu napravio, evidentirano je ime osobe koja je provela uzorkovanje i svi ostali podaci vezani uz pacijente – pojasnila je Danijela Polak Erceg.

Predsjednik Zagorske lige za borbu protiv raka Stanko Belina istaknuo je da je ponosan što je Liga donirala još jedan uređaj za dobrobit svih pacijenata. - Radi se o uređaju koji omogućuje uvođenje reda u čekaonici laboratorija, tako da se pacijenti prijavljuju po redu dolaska, isto kao što to imate u banci i mnogim drugim institucijama. Tako izbjegavamo nepotrebne gužve, uređaje je multifunkcionalan i omogućuje značajno unapređenje i ubrzanje rada laboratorija na zadovoljstvo svih pacijenata ove bolnice – istaknuo je Belina.

Zamjenica župana Jasna Petek naglasila je da Krapinsko – zagorska županija s velikim marom brine o svim svojim zdravstvenim ustanovama, ali da prostor za povećanje kvalitete usluga uvijek postoji. - Moram zahvaliti Zagorskoj ligi za borbu protiv raka koja već dugi niz godina pomaže sve zdravstvene ustanove na području KZŽ, prepoznali su potrebu u bolnici za integriranom čekaonicom Medicinsko - biokemijskog laboratorija. To je važno i puno znači pacijentima, usluga je brža, kvalitetnija, a puno znači i ljudima koji rade u laboratoriju, koji su operativniji, brži i kvalitetnije mogu obavljati svoj posao. Ova specijalna bolnica je bolnica ne samo Zagorki i Zagoraca nego i za cijelu Hrvatsku, u kojoj se liječi preko 70 posto pacijenata iz svih drugih dijelova Hrvatske i zaista je važno da imamo jednu ovakvu uslugu laboratorija koja je kvalitetna i pristupačnija, koja je brža za sve pacijente i pacijentice koji ovdje dođu – rekla je zamjenica župana Petek.

I ravnateljica bolnice Željka Žnidarić zahvalila je Zagorskoj ligi u ime svih djelatnika i pacijenata na vrijednoj donaciji. - U našoj bolnici kontinuirano se trudimo ulagati u medicinsku opremu koja nam je najvažnija u svakodnevnom radu, tu nam puno pomaže Županija kroz decentralizirana sredstva, isto tako na nedavno održanoj sjednici Vlade donesena odluka o osnivanju Centra za robotski potpomognute rehabilitacije u našoj bolnici i mislim da će to biti veliki iskorak, treba i dalje raditi i ulagati u opremu, spremni smo uvijek za nove izazove, no nekad zbog ograničenih financijskih sredstava to malo duže potraje – rekla je Žnidarić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook