Prethodni članak
Sljedeći članak

Redomat uveo red i ubrzao protok pacijenata u integriranu čekaonicu Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama

Redomat je donacija Zagorske lige za borbu protiv raka


Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice obogaćena je i modernizirana redomatom, uređajem koji je bolnici donirala Zagorska liga za borbu protiv raka.

Simboličnim rezanjem vrpce redomat, koji je dio integrirane čekaonice, u funkciju je pustila zamjenica župana Jasna Petek zajedno s predsjednikom Zagorske lige za borbu protiv raka Stankom Belinom, a predstavljanju redomata prisustvovao je i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, uzvanici iz zdravstvenih ustanova i drugi gosti.

Kako je pojasnila voditeljica Medicinsko – biokemijskog laboratorija mag. Danijela Polak Erceg, integrirana čekaonica je sustav za prijem pacijenata, koji se sastoji od redomata, modula za upis i uređaja koji služi za evidentiranje uzimanja uzoraka. Redomat je spojen s postojećim laboratorijskim informacijskim sustavom. - Uređaj nam je donio puno novih funkcionalnosti i pomogao u svakodnevnom radu. Prvenstveno je uveo red u čekaonicu, osigurao privatnost pacijenta, osigurao dodatno niz stručnih standarda i smanjio vrijeme čekanja pacijenata, ubrzao se protok pacijenata i dobili smo zadovoljne korisnike laboratorijskih usluga, što je na kraju i primarni cilj. Ovaj uređaj obuhvaća puno funkcija, od slijeda predanalitičke, analitičke i postanalitičke faze, evidentiran je svaki korak, tko ga je i u kojem vremenu napravio, evidentirano je ime osobe koja je provela uzorkovanje i svi ostali podaci vezani uz pacijente – pojasnila je Danijela Polak Erceg.

Predsjednik Zagorske lige za borbu protiv raka Stanko Belina istaknuo je da je ponosan što je Liga donirala još jedan uređaj za dobrobit svih pacijenata. - Radi se o uređaju koji omogućuje uvođenje reda u čekaonici laboratorija, tako da se pacijenti prijavljuju po redu dolaska, isto kao što to imate u banci i mnogim drugim institucijama. Tako izbjegavamo nepotrebne gužve, uređaje je multifunkcionalan i omogućuje značajno unapređenje i ubrzanje rada laboratorija na zadovoljstvo svih pacijenata ove bolnice – istaknuo je Belina.

Zamjenica župana Jasna Petek naglasila je da Krapinsko – zagorska županija s velikim marom brine o svim svojim zdravstvenim ustanovama, ali da prostor za povećanje kvalitete usluga uvijek postoji. - Moram zahvaliti Zagorskoj ligi za borbu protiv raka koja već dugi niz godina pomaže sve zdravstvene ustanove na području KZŽ, prepoznali su potrebu u bolnici za integriranom čekaonicom Medicinsko - biokemijskog laboratorija. To je važno i puno znači pacijentima, usluga je brža, kvalitetnija, a puno znači i ljudima koji rade u laboratoriju, koji su operativniji, brži i kvalitetnije mogu obavljati svoj posao. Ova specijalna bolnica je bolnica ne samo Zagorki i Zagoraca nego i za cijelu Hrvatsku, u kojoj se liječi preko 70 posto pacijenata iz svih drugih dijelova Hrvatske i zaista je važno da imamo jednu ovakvu uslugu laboratorija koja je kvalitetna i pristupačnija, koja je brža za sve pacijente i pacijentice koji ovdje dođu – rekla je zamjenica župana Petek.

I ravnateljica bolnice Željka Žnidarić zahvalila je Zagorskoj ligi u ime svih djelatnika i pacijenata na vrijednoj donaciji. - U našoj bolnici kontinuirano se trudimo ulagati u medicinsku opremu koja nam je najvažnija u svakodnevnom radu, tu nam puno pomaže Županija kroz decentralizirana sredstva, isto tako na nedavno održanoj sjednici Vlade donesena odluka o osnivanju Centra za robotski potpomognute rehabilitacije u našoj bolnici i mislim da će to biti veliki iskorak, treba i dalje raditi i ulagati u opremu, spremni smo uvijek za nove izazove, no nekad zbog ograničenih financijskih sredstava to malo duže potraje – rekla je Žnidarić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog prevrnutog teretnog vozila, prekinut je promet državnom cestom Josipovac - čvorište Nemetin (DC2)....

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program