Prethodni članak
Sljedeći članak

"Razlozi pada aviona nisu poznati"

U vojarni u Zemuniku održala se konferencija za medije na kojoj su objavljene informacije o padu vojnog školskog aviona u kojem su smrtno stradali instruktor i kadet


U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku održala se konferencija za medije na kojoj su objavljene informacije o padu vojnog školskog aviona ZLIN u kojem su smrtno stradali instruktor i kadet, kako piše Jutarnji hr.

Tijekom redovnog i planiranog leta u sklopu trenažnih aktivnosti došlo je do pada školskog aviona ZLIN u području Biljana Donjih. Odmah po dobivanju informacija o nesreći, poduzete su sve mjere traganja i spašavanja. Dolaskom na mjesto nesreće mogli smo konstatirati da su u padu aviona stradala dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, instruktor Marko Novković i polaznik letačke obuke Luka Jagatić. Razlozi pada aviona nisu poznati - kazao je Robert Hranj, prenosi Jutarnji.hr.

Nažalost, let je završio tragično pola sata od polijetanja. Detalji istrage će pokazati što se dogodilo. Avion ZLIN 242 L nalazi se u HRZ-u od 2007. godine, avion je siguran i pouzdan, nikad nismo imali slučajeve otkaza s tim avionima – rečeno je na konferenciji za medije.

Podsjetimo, dvojica pripadnika Hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva, kadet i instruktor, smrtno su stradali kada se trenažni zrakoplov na kojemu su provodili obuku, danas oko 16 sati srušio u blizini zrakoplovne baze u zadarskom Zemuniku. Trenažni zrakoplov Zlin 242 L Aerobatic, iz za sada nepoznatih razloga srušio se na području Biljana Donjih, te je pri udaru u tlo eksplodirao i zapalio se, kako piše Jutarnji.hr.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook