Prethodni članak
Sljedeći članak

Ravnateljica bolnice: 'Djeca nisu naše igračke, treba ih prepustiti struci'

"Oni koji se žele igrati liječnika neka si kupe u trgovini s igračkama lutku i neka se igraju", oštra je bila ravnateljica


Nacionalni Stožer Civilne zaštite danas održava svoju redovnu press konferenciju za medije.

Naime, epidemiološka situacija nije dobra. U Hrvatskoj već danima broj novozaraženih raste. Danas su zabilježena 1394 nova slučaja zaraze, umrlo je 9 pacijenata.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić govorila je o novostima iz Europe i znanstvene platforme, prenose 24 sata.

- Raste broj i zaraženih i hospitaliziranih. Kontinuirano se šalju apeli iz svih zemalja da se ljudi čim prije cijepe i da brojke pokušamo držati u kontroli. Prošle godine je covid pokazao koju moć ima, još uvijek je dosta necijepljenih i tu je širok prostor na širenje virusa. Jasno je da se delta širi i da je preuzeo primat od gotovo 100 posto u Europi - kazala je Markotić te naglasila da se djecu ne smije zbunjivati informacijama zbog svojih ideja.

- Djeca su populacija koju moramo štititi koja moraju imati viziju što mi imamo od njih i o čijem se zdravlju treba brinuti struka. Djeca prihvaćaju jednostavne mjere. Kad je dijete bolesno, roditelj neće ići pitati ekipu na internet kako će ga liječiti nego struku. Nisu djeca naše igračke, oni koji se žele igrati liječnika neka si kupe u trgovini s igračkama lutku i neka se igraju, živu djecu neka prepuste struci - oštra je bila Markotić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook