Prethodni članak
Sljedeći članak

Radno u Hrašćini: Uređuje se trg i park u centru Trgovišća

Brojni projekti u pripremi, a neki radovi već i traju


Radno je u općini Hrašćina – neki projekti traju, a mnogi se pripremaju. Kako kaže načelnik Branko Tukač, raspisan je javni poziv za sanaciju klizišta i ceste u Maretiću, a ukupna je vrijednost 344.000 eura. – Radi se o cesti oštećenoj u potresu, a projekt smo prijavili preko Županije. Također, uskoro ćemo raspisati natječaj za uređenje parkirališta na prostoru ispred vijećnice i ambulante, što će koštati oko 27.000 kuna, a dio troškova snosi bi Dom zdravlja – najavljuje načelnik.

Općina je dobila i uporabnu dozvolu za uređenje vatrogasnog doma u Vrbovu, a u tom bi se projektu dvije prostorije pretvorile u jednu i vatrogasni dom prenamijeno u društveni dom. Natječaj će biti raspisan uskoro, a vrijednost zahvata je 15.000 eura. Nastavlja se i uređivanje Društvenog doma u Hrašćini, što će stajati 141.000 eura, a od te svote, Općina bi sudjelovala s 32%, dok ostatak ide preko Ministarstva regionalnog razvoja. - Na natječaj preko Ministarstva graditeljstva prijavljen je i nastavak izgradnje rasvjetne mreže, a u planu je i izmjena još 70 – ak rasvjetnih tijela, starih živinih, LED rasvjetom. Vrijednost natječaja bila je 32.000 eura, a Općina bi sudjelovala sa 16.000 – kaže Tukač. U izradi je i Prostorni plan Općine Hrašćina, vrijednosti 31.000 eura.

– U drugoj smo fazi, nakon 30. svibnja slijedi javna rasprava, a ako će sve ići kako treba, novi Prostorni plan bit će donesen krajem rujna. Potreban je Općini zbog gradnje Astro – centra, a i građanima, jer mnogi planiraju prenamjenu zemljišta te gradnju kuća za odmor – kaže načelnik. Općina je u dogovoru i sa Zagorskim vodovodom i Županijskom upravom za ceste KZŽ oko uređenja oborinske i fekalne odvodnje u Trgovišću, uz županijsku cestu 2171, u dužini 100 do 120 metara. – Potpisali smo i ugovor sa Zagorskim vodovodom za vodovodnu mrežu koja se spušta od naselja u Gornjakima kroz srednji put Vrhi, a vrijednost je oko 30.000 eura. Trećinu troškova snosila bi Općina, trećinu Županija, a trećinu Zagorski vodovod. Isti takav ugovor potpisan je i za vodovod za dio Gornjeg Kraljevca, naselje Svrtani – Bejuki – Kolari, a vrijednost je 10.000 eura – dodaje načelnik Tukač. U planu je i uređenje krovišta na zgradi gdje je smještena općinska vijećnica, pošta i ambulanta, jer prokišnjava, a vrijednost radova bi bila oko 50.000 eura.

Trenutno traju radovi na uređenju trga odnosno parka u središtu Trgovišća. Vrijednost je oko 66.000 eura, od toga je 21.000 eura dobiveno preko LAG – a, a ostatak podmiruje Općina. Rok za završetak radova je 2 godine, no dogovor je da se napravi do Dana općine i vjerojatno bude gotovo – ističe Tukač. A ono najvažnije, kaže, je da će uskoro ići javna nabava za gradnju dječjeg vrtića. - Koštat će dosta, više nego što je bilo predviđeno prije dvije godine, no znamo da ćemo se morati boriti. 5,7 milijuna kuna smo dobili, a još toliko novaca ćemo morati navući iz ostalih ministarstava. Oko 2 milijuna eura će to vjerojatno koštati, ovisno kako će se kretati cijene. Napravit ćemo i solarnu elektranu na vrtiću te dizalicu topline, čime će se kasnije dosta uštedjeti – zaljučuje načelnik Branko Tukač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook