Prethodni članak
Sljedeći članak

Radniku stroj odrezao ruku, direktoru novo suđenje

  • Sud ilustracija presuda

    Foto: Ilustracija/ Duško Jaramaz/ Pixsell


Radniku je u pilani u Podravini stroj odrezao ruku. Direktor je bio optužen za tu nesreću, ali sud ga je oslobodio. Prilikom rada u pilani u mjestu Suha Katalena kod Đurđevca još u lipnju 2017. godine oko 10.45 sati radnika je teško ozlijedio stroj. Kako su naveli u policiji, radio na stroju za skraćivanje dasaka koji mu je u jednom trenutku odrezao ruku, piše Danica.hr.

Protiv direktora (41) i njegove tvrtke nakon istrage podignuta je optužnica zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Teretilo ga se da je “kao direktor okrivljenog trgovačkog društva propustio provesti propisane mjere zaštite na radu na radnom mjestu 60-godišnjaka, koji je uslijed toga zadobio tešku ozljedu s posljedicom amputacije podlaktice“.
No, Općinski sud u Koprivnici ga je oslobodio navodeći kako nema dokaza da je počinio kazneno djelo za koje ga se tereti. Nakon žalbe koprivničkih tužitelja, Županijski sud je ukinio oslobađajuću presudu i naložio novo suđenje.
“Županijski sud je utvrdio da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio bitne činjenice i da je stoga odluka o oslobađanju okrivljenika od optužbe pogrešna i neodrživa.

Predmet je vraćen na ponovno suđenje te je Općinski sud u Koprivnici upućen da otkloni nedostatke na koje mu je ukazao viši sud i da pravilno utvrdi bitne činjenice”, istaknuli su koprivnički tužitelji u subotu, piše Danica.hr.#mce_temp_url#

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook