Prethodni članak
Sljedeći članak

Program u povodu Dana državnosti u Đurmancu


U organizaciji Općine Đurmanec a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja nizom događaja od srijede do subote, od 29.05. do 01.06., obilježit će se Dan državnosti.

Program počinje u srijedu pd 17.00 sati paljenjem svijeća i molitvom kod spomen obilježja Željku Pavić- Kalcu. Nakon toga, od 17.15 sati, slijedi u prostorima OŠ Đurmanec otvorenje izložbe slika Željka Pavića-Kalca koja ostaje otvorena sve do subote a moći će se razgledati u vremenu od 16.00 do 20.00 sati.

Program u četvrtak počinje od 15.00 sati događanjim u organizaciji DND-a Đurmanec za najmlađe. Program će se odvijati na prostoru kod OŠ Đurmanec. Na igralištu kod škole od 16.00 sati počinje malonogometni turnir "Željko Pavić - Kalc" u organizaciji SD Đurmanec.

Od 20.00 sati pod šatorom kraj škole slijedi nastup Puhačkog orkestra Petrovsko-Špoljari dok od 20.45 svira bend "Šarmeri".

U petak od 20.00 sati, također pod šatorom kraj škole, slijedi nastup KUD-a Đurmanec uz nastup tamburaša KUD-a Đurmanec, ŽVS Lire te gosti. Nakon njih slijedi nastup grupe Pandora te koncert Mladena Grdovića.

Program u subotu počinje već od 10.00 sati pokaznom vježbom i prezentacijom pasa Carinske uprave RH-a. U večernjim satima, točnije od 20.00 sati, slijedi nastup KUD-a Đurmanec uz nastup tamburaške te folklorne sekcije. Program završava koncertom Lidije Bačić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook