Prethodni članak
Sljedeći članak

Radni sastanak gradonačelnika Zorana Gregurovića i ministra Darka Horvata

Razgovarali smo o brojnim temama, s naglaskom na rješavanje svih onih problema koje grad Krapina ima s državnom imovinom koja u ovom trenutku još nije stavljena u funkciju, rekao je ministar


Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u petak je posjetio Krapinsko-zagorsku županiju, a svoj je obilazak započeo u Krapini gdje je održao radni sastanak s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem.

Gradonačelnik je sastanak ocijenio vrlo dobrim i kvalitetnim, naglasivši da je bilo riječi o brojnim aktualnim temama. - Između ostalog, razgovarali smo o problematici procjeniteljskih povjerenstava, o problematici rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s Republikom Hrvatskom, kao i o stavljanja u funkciju zemljišta koje je u državnom vlasništvu. Nadamo se da će se stvari po tom pitanju pokrenuti kao što je i ministar obećao jer je, nažalost, puno zemljišta na kojima bi se trebale pokrenuti javne i privatne investicije, a među njima su i zemljišta pod državnim upravljanjem. Grad ih održava, a praktički nemamo ingerencije nad njima – kazao je Gregurović.

Zadovoljan sastankom je i ministar Horvat koji je s pažnjom saslušao sve informacije. - Razgovarali smo o brojnim temama, s naglaskom na rješavanje svih onih problema koje grad Krapina ima s državnom imovinom koja u ovom trenutku još nije stavljena u funkciju, odnosno dinamikom dodjele predmetnog zemljišta na uporabu Gradu Krapini. Svi ovi problemi, svi procesi definirani su i evidentirani tijekom današnjeg sastanka i vjerujem da ćemo uskoro iznaći rješenje – rekao je ministar Horvat.

Istaknuo je da će svoju praksu da petkom obilazi teren i razgovara s ljudima o njihovim problemima nastaviti i dalje, bez obzira na sve druge probleme koji se u ovom trenutku rješavaju u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook