Prethodni članak
Sljedeći članak

Prve snimke mede s Maclja?

Mi smo dobili uzorak one jedinke ubijene u Sloveniji i to smo poslali na analizu da naprave usporedbu da li je to onaj naš koji je sudjelovao u prometnoj nesreći. Rezultat još nismo dobili - ističe tajnik LD Macelj Pavić.


U facebook grupi Medenka Zlatar jučer je objavljen video maceljskog mede. Piše da je snimljen iznad crkve u Maclju te da ih ima i više jer su kamere zabilježile kako tri odjednom jedu kukuruz na hranilištu.
Tajnik LD Macelj i voditelj lovne kinologije Siniša Pavić kaže kako je taj video vidio, no ne zna tko ga je i gdje snimio. Kaže i da njegovi lovci imaju 15 –ak kamera i ni na jednoj nema ništa snimljeno.

- Ne mogu vam ništa reći. I ja čitam sve te objave po društvenim mrežama gdje je sve viđen i iznenađen sam. Mi smo dobili uzorak one jedinke ubijene u Sloveniji, uzorak mesa i krvi i to smo poslali na analizu u Zagreb da naprave usporedbu da li je to onaj naš koji je sudjelovao u prometnoj nesreći. Rezultat još nismo dobili, i dok ga ne dobijemo nećemo znati da li je naš ranjeni medo još u maceljskoj šumi – ističe Pavić.

Podsjetimo, Lovačko društvo Macelj Đurmanec izvijestilo da je 3. svibnja u 21.25 došlo do naleta osobnog vozila na medvjeda, na starom autoputu između pilane Župančić i skretanja za Smiljanovu grabu u pravcu Đurmanca. Na mjestu događaja izuzeti su uzorci dlake i izmeta te poslani u Zagreb na Veterinarski fakultet. Tada su dobili rezultat da je riječ o jedinki staroj 3 do 4 godine.

Od tada ljudi javljaju da je viđen u Đurmancu, Desiniću, a sada se pojavila i video snimka za koju se tvrdi da je snimljena iznad crkve u Maclju. 

https://www.facebook.com/groups/589209434442808/permalink/4254205481276500/

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook