Prethodni članak
Sljedeći članak

Prosinečki šokiran iznenadnom smrću svog igrača: Matija je bio nasmijani div, ljudska gromada


Deset dana prije smrti odigrao je posljednju utakmicu za reprezentaciju u porazu protiv Belgije (2-0) i bio igrač utakmice. Srce Matije Šarkića, golmana Crne Gore i engleskog Milwalla, iznenada je prestalo kucati u subotu u Budvi u 27. godini. Uzrok smrti nije poznat, pišu 24 sata. 

Matija je imao sjajnu sezonu u dresu Milwalla, 12 puta u 33 utakmice nije primio gol u Championshipu. Šarkić je, kao i brat mu blizanac Oliver, rođen u Grimsbyju, a pohađao je britansku školu u Bruxellesu. Otac im je diplomat, a zajedno su igrali za mlađe selekcije Crne Gore. Oliver se emotivnom objavom na društvenim mrežama oprostio od Matije: "Hvala svima na ljubavi i podršci za Matiju i našu obitelj, to pokazuje koliko je sjajna osoba bio. Volio bih da je tu, ali ne mogu biti ponosniji što mi je bio brat blizanac. Život više neće biti isti. Počivao u miru, volimo te".

Matiju Šarkića u posljednjoj utakmici kao trener vodio je bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki koji je shrvan.

- Teško mi je govoriti, teško je reći bilo što. Još sam u nevjerici, još ne mogu prihvatiti da se to stvarno dogodilo, da Matije više nema s nama. Super dečko, ljudska gromada, primjer za sve. Slobodno mogu reći da je bio svjetska klasa i svi smo se radovali mnoštvu njegovih nastupa u budućnosti. Radna etika koja ga je krasila predstavljala je garanciju da će Matija doseći visine koje zaslužuje. Nažalost, sudbina je bila jača od njegove predanosti i posvećenosti poslu kojim se bavio. Matija će za sve nas u reprezentaciji ostati upamćen kao nasmijani div, dječak pun optimizma i pozitivnog duha. Nedostajat će nam na svakom okupljanju, treningu i utakmici, uvijek ćemo misliti na njega. Siguran sam da će nas Šarka bodriti s neba. Iskrena sućut obitelji. Počivaj u miru, dragi Matija - rekao je Prosinečki.

Sudac: Dobro se našalio sa mnom

Engleski prvoligaški sudac Bob Medley prisjetio se upravo situacije s Matijom i bratom kad je 2016. sudio utakmicu kvalifikacija za Euro U-19 između Crne Gore i Francuske. Matija je kao golman nosio kapetansku traku, što sucima otežava komunikaciju u slučaju nekih problema na terenu.

- Dok smo stajali u tunelu uoči utakmice, Matija je došao i pružio mi ruku. S obzirom na to da moje poznavanje crnogorskog nije baš najbolje, pokušao sam Matiji objasniti šokantnim polomljenim engleskim naglaskom s puno geste rukama i radikalan izraz lica s kojim bi kao kapetanu i golmanu bilo teško raditi. Kad sam ga pitao postoji li igrač u momčadi koji govori engleski i s kojim bih mogao razgovarati ako bude problema, Matija me prazno gledao. Pokušao sam ponovno s još gorim slomljenim engleskim, ali izraz lica ostao mu je kamen - rekao je Medley i dodao:

- Pogledao sam Matiju i rekao sebi: "Očito gubim vrijeme i ništa neću postići". Matija se tad napola nasmiješio i odgovorio mi jakim balkanskim naglaskom: "Broj devet, pričaj s njim". Oduševljen i ponosan, odgovorio sam: "A ti pomalo razumiješ engleski? To je dobro. A broj devet dobro govori engleski? Matija se nasmiješio i odgovorio... "Da, nije loš, to je moj brat Oliver, mi smo iz Grimsbyja… Samo sam htio vidjeti kako ćeš se nositi s tim". Dobro se našalio sa mnom! Nisam ga poznavao, ali sam imao čast razgovarati s tim mladićem. Zapamtio sam tu smiješnu situaciju u tunelu i bio sam shrvan kad sam čuo za v

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook