Prethodni članak
Sljedeći članak

PROGRAM PREDŠKOLE PO PRVI PUTA U DV „ŠKRINJICA“ U RADOBOJU Postavili čvrste temelje te se vesele idućim generacijama

Program predškole je besplatan za sve roditelje čija su djeca u godini dana prije polaska u osnovnu školu uključena u taj program


U pedagoškoj godini 2019./2020. program predškole za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu s područja Općine Radoboj po prvi puta se odvijao u Dječjem vrtiću „Škrinjica“. Tako se u prostoru dječjeg vrtića u popodnevnim satima okupljalo dvadesetak predškolaraca. Program se odvijao tri puta u tjednu; ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom.

Kroz ovaj program djeci se pomaže u razvijanju vještine potrebnih za školu. Uz adekvatne radne materijale i kvalitetne poticaje djeca usvajaju osnovne pojmove o vremenskim i prostornim odnosima, razvijaju predčitalačke vještine, stvaraju radne navike i socijaliziraju se u odgojnoj skupini. Sve se to usvaja kroz druženje i igru uz korištenje suvremenih didaktičkih pomagala, različitih priča, slikovnica, radnih zadataka i sl. Kroz program predškole u svakom se djetetu u godini dana prije polaska u osnovnu školu pokušavaju osigurati optimalni uvjeti za razvoj i unaprjeđivanje vještina, navika i kompetencija te stjecanje spoznaja i zadovoljavanje interesa koji će mu pomoći u prilagodbi na nove izazove u školskom okruženju. Imajući na umu osnovne zadaće programa predškole kontinuirano se nude aktivnosti pomoću kojih se potiče razvijanje i unaprjeđivanje tjelesnih, emocionalnih, socijalnih i spoznajnih potencijala djeteta te komunikacijske vještine potrebne za nove oblike učenja. Specifični ciljevi koji se programom ostvaruju su razvoj osnovnih vještina i sposobnosti, učiti kako učiti, razvijanje predčitačkih, predmatematičkih i grafomotoričkih vještina, razvoj suradničkih odnosa u grupi djece te razvoj vještina dogovaranja i pridržavanja pravila. U Dječjem vrtiću Škrinjica predškolarci to usvajaju kroz aktivnosti i igru u kojima pokazuju interes, volju i želju i tako se zapravo s lakoćom pripremaju za jedan važan korak, polazak u prvi razred, ali i za život.

 

Pored raznovrsnih aktivnosti u vrtiću, programom su predviđeni i ostali sadržaji poput izleta, posjeta kazalištu i izložbama, kulturnim manifestacijama, posjet knjižnici, sportskim priredbama, terenima i slično. - Osim divnih trenutaka s radobojskim mališanima u programu predškole, ističemo i pozitivno iskustvo suradnje s roditeljima. Veselje je i zadovoljstvo pogledati iza sebe i sjetiti se lijepe i poticajne atmosfere u kojoj smo svi zajedno rasli i razvijali se. Postavili smo čvrste temelje te se veselimo svakoj idućoj generaciji koja će proći kroz našu ustanovu kao kroz prvu stepenicu u procesu odgoja i obrazovanja – kažu u vrtiću. I u novoj pedagoškoj 2020./2021. godini program predškole odvijat će se u prostorijama Dječjeg vrtića Škrinjica, a polazit će ga 25-ero predškolaraca. Program predškole je besplatan za sve roditelje čija su djeca u godini dana prije polaska u osnovnu školu uključena u taj program, a sredstva za provedbu programa predškole osigurana su u proračunu Općine Radoboj. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Životinja (uočen je pas) na autocesti A5 između čvora ČEPIN i odmorišta BEKETINCI. Molimo korisnike za dodatan oprez. Pojačan je promet na gradskim prometnicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetu...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program