Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROGNOZA ZA 7 DANA ] Jedno kratko pogoršanje

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi kakvo će biti vrijeme


Cijeli prošli tjedan smo imali više sunca i ugodniju temperaturu. Jedino su neka jutra bila prohladna uz maglu i smanjenu vidljivost. Vikend, a i početak ovog tjedna donosi nam pravo ljetno vrijeme primjerenije sredini kolovoza nego sredini mjeseca rujna. Međutim, promjena s kišom i padom temperature se može očekivati u utorak i srijedu. To će biti brzinska promjena nakon koje ćemo opet imati lijepo, ali hladnije vrijeme. Osobito će jutra biti prohladna u drugom dijelu tjedna. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Nova promjena vremena se očekuje tijekom utorka kad bi uz sjeverni vjetar trebalo osvježiti, a vjerojatno će biti i kiše ili pljuskova, osobito poslijepodne i navečer. Čini se da s ovim pogoršanjem neće biti puno kiše, a sama promjena vremena neće ni dugo trajati. U početku će u utorak još biti toplo i pomalo sparno, ali do kraja dana će značajnije zahladiti pa pripremite topliju odjeću.

Srijeda bi nam već trebala donijeti postupno smirivanje vremena. U prvom dijelu dana još uvijek dosta oblaka, ponegdje uz malo kiše. Poslijepodne većinom suho uz polagano razvedravanje pa ćemo vjerojatno vidjeti i nešto sunca. Puhat će umjeren sjeverni vjetar pa ostaje hladnije nego na samom početku tjedna. Najviša dnevna temperatura vjerojatno neće preko 16 Celzijevih stupnjeva.

U četvrtak očekujemo dosta sunca i suho vrijeme. Jutro će biti prohladno uz minimalnu temperaturu zraka posvuda ispod 10 stupnjeva, a mjestimice će biti i magle. Danju uz dosta sunca ugodno, ali relativno svježe s dnevnim maksimalcem između 16 i 19 Celzijevih stupnjeva. Sredinom dana bi još uvijek mogao puhati slab do umjeren sjeveroistočni vjetar koji pojačava osjećaj svježine.

Lijepo i zdravo vrijeme bi se trebalo nastaviti i u petak. Ujutro hladno uz temperaturu između 3 i 8°C i mjestimičnu maglu, a danju će uz puno sunca ugodno zatopliti do 18 ili 19 Celzijevih stupnjeva. Nastavlja se i razdoblje povoljnih biometeoroloških okolnosti.

U subotu i nedjelju bi trebalo biti suho s dužim sunčanim razdobljima. Temperatura zraka ostaje slična, dakle sasvim ugodno, osobito danju jer će malo zatopliti. Noći i jutra ostaju hladni uz mjestimičnu maglu, dok će dnevni maksimalac polako opet prelaziti 20 Celzijevih stupnjeva.

Magla je moguća i u ponedjeljak ujutro, a danju djelomično sunčano i ugodno toplo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook