Prethodni članak
Sljedeći članak

PROCURILI NESLUŽBENI DETALJI: Bivši ministar uhićen jer nije posadio tulipane za koje je dobio subvencije


Po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) Hrvoje Vojković, bivši šef Croatia osiguranja i ministar gospodarstva u vladi Ivice Račana.

"Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) provodi hitne dokazne radnje u suradnji s Policijskom upravom istarskom protiv dviju osoba.

Sumnja se da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima Europske unije.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti", izvijestili su iz EPPO-a.

Prema neslužbenim informacijama, Vojković je uhićen zbog subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave, a sumnja se da je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio, piše Index.

Navodne nezakonitosti događale su se od 2020. do 2022. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook