Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIJEM ZA NOVOROĐENČAD: 'Ovo je početna sitnica, kao čestitka za naše najmlađe, a u planu je i povećanje naknade'

Općina Lobor u petak je pripremila tradicionalni prijem za novorođenčad i njihove roditelje kako bi im uručila prigodne poklone i dodijelila novčane naknade.


Općina Lobor darivala je četvero mališana rođenih u 2020. godini, a osim financijske potpore, najmlađi su stanovnici dobili i personalizirane drvene kutijice te zlatni privjesak s grbom Općine Lobor. Inače, Općina za prvo dijete isplaćuje novčanu naknadu od 2.500 kuna, za drugo 3.500, a za svako sljedeće dijete 5.000 kuna.

 

- To je početna sitnica, kao čestitka za naše najmlađe, a u planu imamo i povećanje naknade. Ove godine, od siječnja do srpnja rođeno je četvero mališana, ali zato ćemo imati puno više novorođenih u sljedećih šest mjeseci čemu se jako veselimo jer to je naša budućnost, naš cilj zbog kojeg sve i radimo. Gradimo i dječji vrtić čiji će kapacitet biti 80-ero djece, a vrata najmlađima trebao bi otvoriti u rujnu 2021. godine. Trenutno u susjednim vrtićima i čuvaonama imamo 55-ero djece, tako da za sada imamo pozitivnu sliku punjenja našeg budućeg vrtića. Koliko se mi veselimo tom vrtiću, još se više vesele roditelji koji će moći nastaviti sa svojim radom, sigurni da su im djeca zbrinuta na dobrom mjestu i u dobrim rukama – poručila je načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih koja je mališanima zaželjela sretno i bezbrižno djetinjstvo.

 

 

Roditelji mališana zahvalili su Općini i načelnici Jembrih na znaku pažnje te novčanoj potpori koja puno znači u ovim nesigurnim vremenima te najavili kako se vesele dječjem vrtiću koji će njihova djeca moći pohađati već iduće jeseni.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook