Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIJEM ZA NAJSPREMNIJE POLICAJCE: 'Ovi dečki pokazali što znači biti profesionalac, što znači biti spreman, motiviran i uspješan'

Na natjecanju” 4. memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine – Đakovo 2022.“
Na natjecanju su sudjel su sudjelovali djelatnici Interventne jedinice policije Luka Špehar, Krunoslav Ivanušec i Sandro Šlogar


Župan Željko Kolar održao je danas prijem za policijske službenike Interventne jedinice policije Zlatar koji su ostvarili vrhunske rezultate na natjecanju za najspremnijeg policajca i policajku ”4. memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine – Đakovo 2022.“

Na natjecanju su sudjelovali djelatnici Interventne jedinice policije Luka Špehar, Krunoslav Ivanušec i Sandro Šlogar, a kao član provedbenog tima koji su nadgledali natjecanje, Ivan Škreb. Luka Špehar osvojio je prvo mjesto u kategoriji pripadnika MUP-a, a u apsolutnoj kategoriji osvojio je drugo mjesto. Krunoslav Ivanušec je pobjednik u kategoriji veterana, a Sandro Šlogar je osvojio osmo mjestu u kategoriji pripadnika MUP-a.


Na prijemu je bio i načelnik Policijske uprave krapinsko – zagorske Josip Bukvić te zapovjednik Interventne jedinice policije Zlatar Dražen Pavlinec.


- Mi u PU krapinsko – zagorskoj, a vjerujem i u Županiji smo ponosni na naše policijske službenike koji su sudjelovali na natjecanju i ostvarili vrhunske rezultate. To dokazuje da se, osim napornog policijskog rada, mi bavimo i drugim aktivnostima koje doprinose tome da uspješnije i lakše obavljamo težak policijski posao. Hvala županu i Županiji na prijemu i hvala na pomoći koja nam je obećana u nastojanjima da ti rezultati budu još bolji – rekao je načelnik Bukvić.

Župan Željko Kolar istaknuo je da su ovi dečki pokazali što znači biti profesionalac, što znači biti spreman, motiviran i uspješan. - Ono što me dodatno fasiciniralo je to da se nisu uopće posebno pripremali za to natjecanje. Ovaj njihov rezultat je dio njihove svakodnevne obuke i pripremljenosti za posao koji obavljaju. To meni kao županu i građaninu KZŽ daje izuzetno veliku sigurnost, kada znam da su pripadnici naših hitnih, specijalnih službi toliko spremni za obavljanje svojeg posla. Suradnja između PU KZ, načelnika i moja je izuzetno dobra, i jedan i drugi točno znamo koje su naše ovlasti i zone odgovornosti i ne ulazimo jedan drugome u prostor, a s druge strane surađujemo apsolutno gdje god je to moguće – rekao je Kolar te pohvalio MUP i PU KZ na nizu sjajnih preventivnih projekata koje provode u suradnji sa Županijom.


-Naša interventna policija u Zlataru ima jedan strašan imidž na području Hrvatske koji se još prenosi od Domovinskog rata. Jer tamo gdje su naši dečki bili na ratištu, primjerom i hrabrošću pokazivali su kako se voli svoja domovina, kako se za nju žrtvuje, a najbolji među njima položili su svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Taj dio mi uvijek moramo pamtiti, uvijek moramo biti svjesni tog nasljeđa, a dečki u interventnoj policiji na čelu sa svojim načelnikom to rade iz dana u dan – istaknuo je župan.

Luka Špehar naveo je da je ovo bilo za njega osmo natjecanje. – Do sada sam bio na 5 vojnih i 3 policijska natjecanja, i ovo je za sada najbolji rezultat za mene. Nismo se baš puno pripremali, nije bilo vremena zbog opsega posla, ali ove godine nam se malo posrećilo i poklopilo se sve, sve je super ispalo na kraju – zaključio je Špehar.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook