Prethodni članak
Sljedeći članak

Premijer potvrdio: ''Od 1. siječnja svima rastu plaće''


Predsjednik vlade Andrej Plenković u Okučanima je podsjetio da je Bljesak bio ključna operacija za oslobađanje velikog teritorija Hrvatske i da je omogućio normalnu komunikaciju autocestom. "Važno je da mladima prenesemo ključne trenutke Domovinskog rata bez kojih ne bi bilo slobodne Hrvatske u kojoj uživamo danas. Na nama je odgovornost da unaprijedimo kvalitetu života. Važno nam je da svi žive boljim standardom", rekao je premijer, piše Index.

Na pitanje o razgovorima sa srpskom premijerkom Anom Brnabić, Plenković kaže da su razgovori jedini način da se krene naprijed. "Drago mi je da smo otvorili sve teme. ... Jasno sam rekao da svaki povišeni ton usporava naš politički dijalog ne na par dana nego na par godina", kaže i dodaje kako je u Hrvatskoj odnos prema manjinama uređen na način da bi to trebao biti standard prema kojemu će se urediti odnos prema hrvatskoj manjini u Srbiji", rekao je.

"Važno je da u Hrvatskoj razumijemo  da što kvalitetnije štitimo prava manjina u našoj zemlji, to će biti bolji položaj hrvatske manjine u susjednim zemljama", dodao je Plenković. Krajem lipnja će, dodao je, posjetiti Suboticu kako bi otvorio tamošnju Hrvatsku kuću i tom prilikom održati i bilateralne sastanke s predstavnicima vlasti u Srbiji.

Potvrdio je da će se od 1. siječnja ići, kako je rekao, sa sveobuhvatnim paketom za povećanje plaća koji će podrazumijevati i porezne izmjene, ali i smanjenje doprinosa. Kazao je kako je primarni cilj povećanje onima koji primaju najmanje plaće, ali da će plaće rasti svima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook