Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar rada najavio dodatne mjere za očuvanje radnih mjesta


Ministar rada Josip Aladrović je izjavio kako se od 1. ožujka može očekivati nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta.

U ovom trenutku mi smo, kao i uvijek, bok uz bok poslodavcima i radnicima. Kao odgovorna vlada štitimo radna mjesta i poslovnu aktivnost  to ćemo činiti i dalje", kazao je Aladrović nakon sjednice vlade te dodao kako se u sljedećem vremenu, a misli na ožujak, "može očekivati pomoć prema poslodavcima, onima kojima je poslovanje najugroženije", prenosi Index.hr.

"Moramo cijelo vrijeme, kao što smo i do sada, balansirati između epidemioloških i ekonomskih mjera. Tako ćemo činiti i dalje", poručio je.

Kazao je i kako postoje pretpostavke da se rad neće moći odvijati u punom obujmu, pogotovo u ugostiteljskim i još nekim djelatnostima.

"S obzirom na to i potencijalan pad prihoda sigurno ćemo biti na raspolaganju poslodavcima i sigurno ćemo čuvati tržište rada i možemo očekivati od 1. ožujka dodatne mjere za očuvanje radnih mjesta", rekao je Aladrović.

Da će mjere vjerojatno biti nastavljene može se zaključiti i iz odgovora ministra financija Zdravka Marića na pitanja novinara. On je rekao da se vlada "neće oglušiti na apele poduzetnika".

"Što se tiče produljenja mjera, razgovarat će se, vrlo vjerojatno će biti nastavljene", rekao je Marić i dodao da se o tome razgovara s gospodarstvenicima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook