Prethodni članak
Sljedeći članak

"Predviđena je rekonstrukcija donjeg dijela zgrade za ugostiteljsko-poslovnu namjenu"

S načelnikom Općine Kumrovec Robertom Šplajtom razgovarali smo o aktualnostima vezanim uz kumrovečki Centar za posjetitelje


Projekt uređenja završne faze Centra Općina Kumrovec namjerava prijaviti na natječaj Ministarstva turizma, pa bi tijekom 2022. godine ovaj reprezentativni objekt mogao biti u potpunosti stavljen u funkciju. Prva faza izgradnje Centra za posjetitelje koji predstavlja svojevrsna vrata u Kumrovec, završila je prije više od godinu dana. – Centar je stavljen u funkciju, ali nažalost zbog epidemiološke situacije još nije u potpunosti zaživio. Posjetiteljima je u tavanskom dijelu zgrade omogućeno razgledavanje izložbenog prostora u kojem je prezentiran sam Kumrovec i cijeli okolni turistički kraj, kako bi se oni upoznali s poviješću našeg mjesta i njegovim znamenitostima – opisao je Šplajt do sad uređeni prostor Centra. Projektom završne faze uređenja Centra za posjetitelje prijavljenim na natječaj Ministarstva turizma predviđena je rekonstrukcija donjeg dijela zgrade, kojom bi taj prostor dobio ugostiteljsko - poslovnu namjenu. 

– Želja nam je da posjetitelji ovu našu destinaciju dožive u punini njenih sadržaja. Ova, završna faza obuhvaća i opremanje suvenirnice u kojoj bismo svakako željeli prezentirati i ponudu domaćih proizvoda lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Budući da je taj natječaj prošle godine bio odgođen, očekujemo da ga Ministarstvo turizma ponovno raspiše i nadamo se da ćemo uz sufinanciranje resornog ministarstva u potpunosti staviti u funkciju Centar za posjetitelje, koji će s obližnjim novouređenim parkom tvoriti zaokruženu cjelinu u prirodnom ambijentu oaze kumrovečkog zelenila – rekao je Šplajt. Za ovu investiciju Općina Kumrovec očekuje iznos od 600.000,00 do 700.000,00 kuna, a Općina namjerava investirati još dodatnih 300.000,00 kuna, pa bi, ako sve protekne prema planu Centar za posjetitelje u punoj bi funkciji trebao biti do ljeta 2022. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook