Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavnica Županije u izvršnom tijelu Europskih regija

Na redovnoj godišnjoj skupštini Europskih regija koja je završila ovog vikenda prisustvovale su Sonja Borovčak, predsjed


Na redovnoj godišnjoj skupštini Europskih regija koja je završila ovog vikenda prisustvovale su Sonja Borovčak, predsjednica skupštine Krapinsko-zagorske županije i Marjana Barlek Puljko, savjetnica za europske integracije.


Na toj skupštini koja se održala u Palma de Mallorci u Španjolskoj glavna tema je bila izbor novih članova Izvršnog tijela te iste organizacije(Biro).

Za novu članicu tog izvršnog tijela izabrana je i Marjana Barlek Puljko iz Krapinsko-zagorske županije kao jedna od predstavnika 15 županija iz Hrvatske koje su trenutno članice te europske asocijacije, dok je druga predstavnica iz Hrvatske Silvija Ladić iz Varaždinske županije. Također su na toj skupštini usvojeni novi prioriteti za razdoblje od 2007. do 2012. godine, a to su modernizacija regionalne uprave, promocija inovacije, rasta zaposelnosti u regijama.

U tom razdoblju organizacija Europskih regija će se baviti izazovima demografskih promjena i migracija, održivog razvoj i sprečavanja uništavanja okoliša, promicanja demokracije kroz različitosti u kulturi, medijima, te stvaranje sigurne okoline za svoje građane zaključeno je na ovoj skupštini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook