Prethodni članak
Sljedeći članak

Martičanke izabrale svoju najfrajlu

Ako je njihova mještanka Ana Krznar mogla biti pratilja najuzornije žene Krapinsko-zagorske županije, nisu ni ostale mje


Ako je njihova mještanka Ana Krznar mogla biti pratilja najuzornije žene Krapinsko-zagorske županije, nisu ni ostale mještanke Martinca Orehovičkog manje vrijedne!


Zato su na svečanosti obilježavanja blagdana zaštitnika mjesta Svetog Martina u iznimno zabavnom igrokazu njezine sumještanke brže bolje krenule u izbor najfrajle Martinca Orehovičkog.

Prijavile su se sve, od najmlađih do Anke Kurtekove, pa je u kristalnoj dvorani hotela Gmajna ili pred tamošnjim društvenim domom bilo vrlo zanimljivo, a žiri je imao pune ruke posla. U žiriju, jer nisu znali što ih u Martincu čeka, svi su bili šokirani. Uz Anu Krznar tako su o najfrajli morali odlučivati i općinski načelnik Bedekovčine Rajko Vidiček, vjeroučitelj Zdenko Kobešćak i županik Ivica Šestak!

Naravno, na izboru najfrajle Martinca Orehovičkoga kandidatkinje su morale pokazati i svoje vještine. Najteže im je, čini se, bilo natjecanje u tome koja će dulje biti tiho i ne nasmijati se, zatvorenih očiju su trebale nacrtati svoju simpatiju ili supruga, morale su se dokazati u poznavanju martinjskih običaja, a finalistice su trebale i “ružđiti koruzu”. Oči brojnih okupljenih mještana Martinca Orehovičkog i njihovih prijatelja bile su suzne od smijeha dok su im frajle pokazivale svoje vještine i trudile se ostaviti što bolji dojam, a na kraju, kako se to obično dogodi, pobijedila je frajala koju nitko nije vidio dok nije došla primiti lentu.

Predsjednik Mjesnog odbora Mario Končić iskoristio je priliku da pozove sve mještane na uključivanje u akcije vide se i u razvitku mjesta. Župnik Ivica Šestak pozvao je članove Općinskog poglavarstva Bedekovčina na nogometnu utakmicu protiv svećenika koja bi se odigrala na igralištu nakon što se ono asfaltira.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook