Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik DVD - a Laz ponovno Stjepan Joć

U subotu je održana 83. redovna, ali i izborna skupština DVD-a Laz


U subotu je održana 83. redovna, ali i izborna skupština DVD-a Laz. Ovo društvo, koje djeluje u sklopu VZO Marija Bistrica trenutno broji 89 članova, od čega 30 djece i mladeži. Kad je u pitanju operativa u 2020. godini sa 6 vatrogasaca je sudjelovalo u intervenciji gašenja požara u Svetištu MBB, a pored toga bilježi se nekoliko tehničkih intervencija, vezanih uz sanaciju šteta od potresa, jedno odštopavanje cijevi za odvodnju te COVID dežurstva. Tri člana osposobljena su za zvanje vatrogasac 1. klase, a 4 vatrogasca s vozilom sudjelovala su na pokaznoj vježbi u Mariji Bistrici.

Iako je zbog korone mnogo događanja otpalo, ipak se bilježi sudjelovanje na vatrogasnom i vojnom hodočašću u Mariji Bistrici, procesija na Tijelovo oko Crkve, put svjetla na Vinski Vrh pred blagdan MBB, kao i dežurstvo kod groblja na Sve Svete i kod Hodočašća konjskih zaprega u Mariju Bistricu. Dva člana bila su i na dislokacijama u Zatonu i na Dugom Otoku. Kako je u potresu jako stradala Područna škola Laz, upravo je Vatrogasni dom DVD-a Laz poslužio kao privremena lokacija za učenike, pa je uz pomoć Općine Marija Bistrica, KZŽ, ali i vlastitim sredstvima DVD-a Laz dom uređen kako bi zadovoljavao sve potrebne uvjete za održavanje nastave.

U izbornom dijelu nije bilo bitnijih promjena. Predsjednik je i dalje Stjepan Joć, a zapovjednik Damir Joć. Uz njih u Upravni odbor izabrani su: Stjepan Topolovec, Dražen Mikuš, Petra Gabud, Ivica Joć i Vladimir Ček-Pezić. U Nadzorni odbor izabrani su Stjepan Gabud, Željko Čukelj i Drago MIkuš, a predstavnici u skupštini VZO Marija Bistrica bit će: Stjepan, Damir i Ivica Joč, Dražen Mikuš i Petra Gabud. Iako zamjenika predsjednika, tajnika i blagajnika bira Upravni odbor, kako je dogovoreno zamjenik predsjednika bit će Stjepan Topolovec, tajnik Ivica Joć, a blagajnica Petra Gabud. Skupština je održana prema epidemiološkim uvjetima, pa su od gostiju bili samo predsjednik VZKZŽ-e i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, predsjednica Mjesnog odbora Laz Mirela Mikuš, kao izaslanica načelnik Josipa Miličkog, re ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Zbog radova i privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje i zastoji. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA NA CESTAMA:...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program