Prethodni članak
Sljedeći članak

Predložite kandidate za priznanja Općine Konjščina

Rok je do 24. lipnja


Općina Konjščina objavila je poziv za dostavu prijedloga za dodjelu općinskih priznanja za 2024. godinu. 

Dodijelit će se jedna povelja za počasnog građanina, jedna povelja za životno djelo, dvije nagrade Općine Konjščina i pet zahvalnica Općine Konjščina. 

Počasnim građaninom može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili druge države koji je svojim radom, znanstvenim ili političkim djelovanjem značajno pridonio napretku i ugledu općine, ostvarivanju i razvoju demokracije u Republici Hrvatskoj ili svijetu te uspostavljanju mira i napretka čovječanstva uz uvjet da nema prebivalište na području općine. 

Povelja za životno djelo dodjeljuje se fizičkim osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih i političkih odnosa te unapređenje gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i drugih javnih djelatnosti posebno značajnih za Općinu.  

Nagrada Općine Konjščina dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama najviše do dvije godišnje, a zahvalnica Općine dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za uspjehe postignute u razvoju društvenih odnosa i unapređenju djelatnosti koje su od posebnog značaja za općinu. 

Prijedloge možete dostaviti Povjerenstvu za priznanja Općine Konjščina, najkasnije do 24. lipnja ove godine do 15 sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook