Prethodni članak
Sljedeći članak

Predavanje „Istraživanje špilje Sutinšćice u Općini Mače – najveće špilje Hrvatskog zagorja“

Početkom 2021. godine zagorski kraj dobio je još jednu atrakciju – u naselju Mali Komor u općini Mače nalazi se dosad neistražena prirodna ljepota, špilja Sutinščica


U petak 15. listopada u 18 sati će se u Domu kulture u Maču održati predavanje pod nazivom "Istraživanje špilje Sutinščice u Općini Mače - najveće špilje Hrvatskog zagorja" koje će održati Vinka Dubovečak iz Speleološke udruge „Kraševski zviri“ Ivanec.

Početkom 2021. godine zagorski kraj dobio je još jednu atrakciju kojom će se moći dičiti – u naselju Mali Komor u općini Mače nalazi se dosad neistražena prirodna ljepota, špilja Sutinščica, koja se smatra trenutno najduljim speleološkim objektom u Hrvatskom zagorju. Zbroj svih podzemnih kanala u špilji trenutačno iznosi 236 metara te ima potencijala za daljnje napredovanje.


Upravo je 2021. godina Međunarodna godina speleoloških objekata i krša (International. Year of Caves and Karst, IYCK) čiji je cilj osvijestiti javnost o geo- i bio raznolikosti krškog podzemlja. Saznajte zašto je to prirodni resurs od neprocjenjivog značaja, kako ga zaštititi te upoznajte živi svijet podzemlja.
Predavanje će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka HZZJZ.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook