Prethodni članak
Sljedeći članak

U Kraljevcu na Sutli otvorena tržnica, prvi EU projekt ove Općine

Vrijednost projekta iznosi 420.000 kuna


Danas je u Kraljevcu na Sutli prigodnom svečanošću otvorena tržnica smještena pokraj osnovne škole pa ubuduće mještani neće morati odlaziti u „šoping“ u susjedna mjesta. Prvi je ovo EU projekt proveden u Kraljevcu, a njegova vrijednost iznosi 420.000,00 kuna. 


Projekt kraljevečke tržnice bio je prijavljen na natječaj LAG-a Zagorje – Sutla, gdje je odobren i poslan na Agenciju za plaćanje u poljoprivredi. Nakon administrativne provjere i prekoračenja rokova za dostavu podataka, načelnica Općine Blanka Stipčić Berić uspjela je projekt provesti do kraja te su Općini Kraljevec na Sutli odobrena sredstva u iznosu od 256.000,00 kuna dok je ostatak sredstava osigurala Općina iz proračuna.


– Prostor tržnice stalno je dostupan i prodaja se može obavljati svakodnevno. Svaki početak je težak, tako je to i s ovom tržnicom, jer treba s jedne strane animirati prodavače, a s druge strane treba naviknuti kupce da postoji jedno novo mjesto gdje oni mogu zadovoljiti neke svoje potrebe. Mi smo to koncipirali na način da nam dođu prodavači koji i inače prodaju na tržnicama, jer oni imaju sve potrebne dozvole i smiju prodavati. Iako je ovo stočarski kraj u kojem ima puno poljoprivrednika, no nema OPG-ovaca koji imaju sve dozvole i sve potrebno da bi mogli prodavati na ovakvom mjestu. Dugoročni nam je cilj, kad kupci prepoznaju to mjesto na kojem svoje proizvode nude prodavači koje smo privukli izvana, da i oni ishode te dozvole da i oni mogu ovdje prodavati – rekla je prigodom otvaranja tržnice načelnica Blanka Stipčić Berić.
Tržnica će biti otvorena svaki dan, s time da će u početku najviše prodavača nuditi svoje proizvode srijedom. Načelnica vjeruje da će tržnica privući kupce i iz susjednih mjesta. – Tržnica postoji u susjednom Klanjcu, ali je u susjednoj Dubravici nema. Znači, to je jedno veliko tržište koje nam je otvoreno i koje bi se mi trebali potruditi osvojiti. Tu je i susjedna Slovenija, koja praktički gleda na tržnicu. Iz iskustva susjednog Klanjca imamo informaciju da su Slovenci jako zainteresirani za kupovinu u Hrvatskoj i da dolaze. I to je jedan segment kupaca koje bismo trebali upoznati s našom ponudom – rekla je načelnica koja je posebnu zahvalu uputila volonterima, mještanima Kraljevca koji su se spremno uključili u organizaciju proslave otvaranja tržnice.


Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar čestitao je načelnici na provedbi europskog projekta: – Nažalost posljednjih godina nije bilo puno europskih projekata provedenih na području Općine Kraljevec na Sutli. S obzirom da je nova načelnica radila u LAG-u i itekako zna kako se povlače sredstva iz europskih fondova, vjerujem da je ovo prvi u nizu projekata koje ćemo moći prezentirati. S druge strane Kraljevec na Sutli je ruralno područje gdje je posljednjih 30-40 godina bilo izvrsnih proizvođača poljoprivredne i stočarske proizvodnje. Ovo je idealna prilika da OPG-ovi koji su registrirani i nude svoje domaće proizvode imaju još jedno mjesto gdje ih mogu plasirati, jer ni zaprešić ni Brežice nisu daleko – rekao je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Opasnost je od naleta na životinju (uočen je pas) na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva između graničnog prijelaza RUPA i naplatne postaje RUPA, a od predmeta na kolniku na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela ČELINKA i BRISTOVAC u smjer...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program