Prethodni članak
Sljedeći članak

POVODOM DANA POLICIJE: Utrka građana i policajaca

Utrka će se održati ove subote


I ove godine, tijekom obilježavanja Dana policije, održat će se već tradicionalna utrka građana i policije. Iz policije pozivaju sve sugrađane i njihove najmlađe da se pridruže utrci koja je organizirana u pet kategorija. Utrka "Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja“ održat će se 28. rujna na zagrebačkom Jarunu.

- Riječ je o cestovnoj utrci u organizaciji Centra za mentalno zdravlje Visoke policijske škole Ministarstva unutarnjih poslova kojom vas želimo podsjetiti da je tjelesna aktivnost najbolje sredstvo za postizanje i održavanje mentalnog zdravlja. Odavno je dokazano da trčanje dovodi do značajnih pozitivnih kemijskih promjena u mozgu koje vode ka boljem mentalnom zdravlju, a Centar za mentalno zdravlje je to istraživanjem i dokazao. Stoga, drage sugrađanke i sugrađani, trčanje doživite kao brigu za svoju mentalnu i tjelesnu dobrobit, a u tjelesne aktivnosti uključite i svoje najmlađe. Sudjelovanjem u utrkama koje smo za vas organizirali potičete razvoj sportskoga duha i ljubavi prema sportu kod vaših najmlađih te stvarate zdrave navike za cijeli život. Dali smo vam dovoljno razloga da u subotu, 28. 9. vi, vaši klinci i klinceze izaberete aktivan život, potičete sportski fair play i prijavite se – opisali su organizatori.

Dječje utrke započinju u 11 sati, a utrka građana i policije započinje u 12 sati. Start svih utrka je kod križanja Matije Ljubeka i ulice Hrgovići. Natjecatelji za utrke predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta prijavljuju se na Jarunu, na dan održavanja utrka (28. 9.), u vremenu od 8 do 10.30 sati - kod ulaza Hrgovići. Za utrku građana i policajaca možete se prijaviti na web stranici www.stoperica.hr .

Za najmlađe su organizirane i radionice te brojni zabavni sadržaji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook