Prethodni članak
Sljedeći članak

Povjerenstvo odlučilo: Ovo su najljepše okućnice u Mariji Bistrici


Turistička zajednica općine Marija Bistrica i ove godine je organizirala i nagradni natječaj ”K suncu prosi svaka roža”, za izbor najljepše okućnice na području općine.

Nagradni natječaj je trajao od 15. svibnja do 20. kolovoza 2022. godine, a u tom je vremenu povjerenstvo obišlo sva naselja općine, a stanovnici su se mogli i sami prijaviti. U ocjenjivanju povjerenstvo se vodilo kriterijima: cvijetnost i krajobrazno uređenje, opremljenost (kućni broj, uređena ograda), originalnost i utjecaj na izgled destinacije/ulice i opći dojam.

Ove godine je povjerenstvo je obišlo sva naselja općine i u nagradni natječaj uzelo u obzir 51 okućnicu. Nakon gotovo mjesec i pol obilaženja općine, prikupljene su sve fotografije, a 15. studenoga objavljen je online natječaj na kojem su svi zainteresirani mogli glasati za okućnicu koju im se najviše sviđa.

Povjerenstvo se sastalo 29. studenog te je odlučilo o tri nagrađene okućnice. Treće mjesto osvojila je– Irena Blagec iz Marije Bistrice, druga je bila Mirjana Mahmet iz Tugonice, a ove godine titulu najljepše okućnice u općini Marija Bistrica pripala Štefici Vinković iz Poljanice Bistričke.

Prva nagrada:

Druga nagrada:

Treća nagrada:

Online nagradu publike dobila je Danijela Špoljarec iz Marije Bistrice. Dobitnice su zaslužile i nagrade, koje mogu preuzeti u uredu TZO Marija Bistrica od ponedjeljka do petka u vremenu od 9,00 do 15,00 sati, do 30. prosinca 2022.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook