Prethodni članak
Sljedeći članak

[POTPISANI UGOVORI] Vrijednost projekta gotovo 15 mil. kuna

Gradit će se tri dvojna objekta za pružanje izvaninstitucijskih usluga organiziranog stanovanja za 36 osoba na području općine Lobor


U okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., naziv poziva: Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza, naziv projekta: „MI u zajednici“, potpisani su 30. kolovoza 2022. ugovori o gradnji.

Vrijednost projekta iznosi 14.977.339,53 kn.

Ravnateljica Doma za odrasle osobe Lobor-grad Darinka Sviben potpisala je ugovor o gradnji sa Danijelom Risekom, ing. građ, direktorom HIDROING d.o.o. za graditeljstvo i hidrogradnju iz Varaždina. Gradit će se tri dvojna objekta za pružanje izvaninstitucijskih usluga organiziranog stanovanja za 36 osoba na području općine Lobor.

Ravnateljica Darinka Sviben potpisala je i ugovor o gradnji sa Marijanom Đunđekom direktorom GRAD-MONT d.o.o iz Radovana. Na području grada Zlatara će se graditi objekt za pružanje izvaninstitucijske usluge organiziranog stanovanja za 8 osoba, psihosocijalne podrške za 10 osoba  i boravka za 10 osoba.

Ovime Dom za odrasle osobe Lobor-grad promiče socijalnu uključenost i smanjenje nejednakosti osoba s invaliditetom kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook