Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisan ugovor za sanaciju klizišta i stručni nadzor nad izvođenjem radova u Magdalenićevoj ulici

U Bedekovčini kreće investicija ukupne vrijednosti 1.939.293,75 kuna


Općinski načelnik Darko Ban potpisao je s tvrtkom “TARAC” građevinarstvo, prijevoz i trgovina ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta Magdalenićeva ulica – faza I te s tvrtkom G.N.P. – Trasa d.o.o. ugovor o pružanju usluge stručnog nadzora nad izvođenjem predmetnih radova.

Ukupna vrijednost radova sanacije iznosi 1.939.293,75 kuna s PDV-om, od čega Hrvatske vode sufinanciraju 60% navedenog iznosa, odnosno 1.163.576,25 kuna. Vrijednost stručnog nadzora nad izvođenjem predmetnih radova iznosi 80.000,00 kuna s PDV-om.

‘Magdalenićeva ulica važna je ne samo mještanima ulice, već i za prilaz groblju u Bedekovčini te crkvi svete Barbare. Krećemo s prvom fazom radova gdje saniramo tri dionice klizišta, pojasnio je općinski načelnik Darko Ban dodajući da se radi o velikom iznosu za koji se čekalo gotovo tri godine. ‘Čekali smo dosta dugo vremena, imamo građevinsku dozvolu više od tri godine. Općina je na vrijeme napravila sve potrebne predradnje. Pripremili smo kompletnu dokumentaciju, sve smo imali spremno i čekali smo prvi natječaj, dodao je općinski načelnik Darko Ban.
Evo što će se raditi

Radovi sanacije obuhvaćaju rekonstrukciju nerazvrstane ceste zbog pojave klizišta u Magdalenićevoj ulici u dužini od 360 m. Na dijelu ceste u dužini od cca 240 m planira se kompletna obnova postojeće nerazvrstane ceste koja uključuje proširenje ceste s popravkom horizontalnih cestovnih elemenata, izvedbom elemenata oborinske odvodnje te izgradnjom nogostupa i izvedbom dva potporna i dva parapetna zida. Na dijelu ceste u dužini cca 120 m predviđa se samo izgradnja tri parapetna zida te se na tom dijelu neće rekonstruirati cesta niti će se graditi nogostup i oborinska odvodnja. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora NOVIGRAD i odmorišta VUKOVA GORICA u smjeru Dubrovnika. Molimo korisnike za strpljenje. Prometna nesreća na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvora BREZNIČKI HUM i čvora KOMIN...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program