Prethodni članak
Sljedeći članak

Iako je lista Nikole Gospočića osvojila apsolutnu većinu, funkcije su podijelili

Za predsjednika Gradskog vijeća je izabran Nikola Boromisa iz SDP-a


Sinoć je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Donje Stubice na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Nikola Boromisa (SDP). Za prvu potpredsjednicu izabrana je Ivanka Znika s Nezavisne liste Nikole Gospočića, a za drugog potpredsjednika Ivica Kupinić (HDZ).

S Nezavisne liste Nikole Gospočića u Gradsko vijeće ušli su Ivanka Znika, Mladen Mezdić, Nataša Barlović, Danijel Čupar, Kristina Tučkar, Željko Bezik i Danijela Kučko. Iz Stranke rada i solidarnosti Ivan Štefek i Luka Grabušić, iz SDP-a Nikola Boromisa i Anita Hren, iz HDZ-a Ivica Kupinić te s Nezavisne liste Krunoslav Vnučec.
Iako je lista aktualnog gradonačelnika Nikole Gospočića osvojila apsolutnu većinu, sedam od 13 vijećnika, odlučili su funkcije podijeliti. – Mislim da je to logičan odabir za lokalnu politiku, jer smatram da svi ljudi koji su dobili povjerenje građana zaslužuju sudjelovati u vlasti. Ja imam oko sebe takvu grupu nezavisnih vijećnika koja je odmah na početku razumjela ideju koju mi želimo, a to je da svi koji su išli u Gradsko vijeće sudjeluju u radu na aktivan način, da donose proaktivne odluke u cilju razvoja Stubice, ali i da svojim primjerom pokažemo kako lokalna politika treba funkcionirati – rekao je gradonačelnik Nikola Gospočić.

Predsjednik Nikola Boromisa zahvalio je vijećnicima na još jednom mandatu. Rekao je da su prošle 4 godine bile izuzetno kvalitetne kao i suradnja sa svim opcijama te da vjeruje da će tako biti i u naredne 4 godiie na dobrobit svih koji žive u Donjoj Stubici.

Nikola Gospočić također je najavio da će dužnost zamjenika gradonačelnika u slučaju njegove dulje odsutnosti obavljati dosadašnji zamjenik Luka Grabušić.

Iako je lista Nikole Gospočića osvojila apsolutnu većinu,funkcije su odlučili podijeliti: 'Svojim primjerom želimo pokazati kako lokalna politika treba funkcionirati'

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook