Prethodni članak
Sljedeći članak

POTPISAN UGOVOR: Kreće energetska obnova općinske zgrade u Zlatar Bistrici

Načelnik Miholić mještane moli za strpljenje i razumijevanje, jer će za vrijeme radova biti problema vezanih za parkiranje u tom dijelu Zlatar Bistrice


Načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić danas je potpisao ugovor s predstavnikom izvođača radova i nadzornim inženjerima vezano za energetsku obnovu općinske zgrade u Zlatar Bistrici. Projekt je to za koji je Općina Zlatar Bistrica dobila bespovratna sredstva iz Europske unije putem Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupan iznos odobrenih sredstava je 1.200.030 kuna, a tu je 470 tisuća kuna koje je Općina dobila na natječaju Ministarstva graditeljstva vezano za sufinanciranje vlastitog udjela u projektu, pa se tako ukupan iznos ostvarenih sredstava kreće oko 1,8 milijuna kuna. Izvođač radova je poduzeće Palam d.o.o. iz Zagreba.

 

 

– Partner u stručnoj suradnji nam je REGEA. Uvođenje u posao je u roku 10 dana od potpisivanja ugovora, a rok za završetak radova 6 mjeseci. Ostvarit ćemo uštede oko 65 posto kroz energetsku obnovu zgrade, a ona podrazumijeva zamjenu krovišta, vanjske toplinske ovojnice, dijela strojarskih i elektroinstalacija unutar same zgrade, dijela sustava grijanja – kaže načelnik Žarko Miholić, dodajući da je je veliki dio toga sustava stariji od 40 godina, a Općina iz vlastitog proračuna ne bi mogla financirati obnovu. – Bio bi to preveliki trošak, a ovom energetskom obnovom ostvarit će se značajne uštede, troškovi svesti na minimum i ta će sredstva biti preusmjerena na druge korisne stvari za bolji standard naših građana – kaže načelnik. Dakle, 90 posto sredstava za ovaj projekt je bespovratno, dok Općina Zlatar Bistrica treba izdvojiti 10 posto vlastitih sredstava, što za nju, kaže načelnik, nije preveliki teret.

 

 

Načelnik ujedno mještane općine, koji žive u ovom dijelu Zlatar Bistrice, kao i sve one koji dolaze u taj dio mjesta u trgovine, službe, policiju, Centar za socijalnu skrb i sl., moli za strpljenje i razumijevanje tijekom radova. – Bit će velikih problema vezanih uz parkiranje, jer će zgrada morati biti ograđena zbog sigurnosti, da ne bi došlo do stradavanja i oštećenja imovine. Građani će morati koristiti alternativna parkirališta, primjerice kod željezničke stanice – upozorava načelnik Miholić. Tijekom radova, svi uredi i ustanove smještene u zgradi normalno će raditi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook