Prethodni članak
Sljedeći članak

Poplavljena Hrvatska Kostajnica! Pogledajte dramatične fotografije


Vodostaj Une kod Hrvatske Kostajnice je 491 centimetar. Poplavili su i viši dijelovi grada, zatvorena je i cesta do graničnog prijelaza. Na snazi je izvanredno stanje obrane od poplava, javlja Index.


Unatoč cjelonoćnoj borbi s nabujalom Unom, pritisak vode zečji nasipi nisu izdržali u pojedinim dijelovima; nakon što je poplavila Ulicu Nine Marakovića, voda se probila na glavno gradsko raskrižje te ulice, s Ulicom Vladimira Nazora i Šetalištem dr. Franje Tuđmana kod Hotela Central.

Vodostaje Une u porastu je i uzvodno od Hrvatske Kostajnice, u Strugi Banskoj i Dobretinu, kao i nizvodno sve do ušća u Savu u Jasenovcu, koja je dostigla vodostaj od 837 centimetara i gdje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava.

"Ono što nas pogađa su obilni pljuskovi. Sve snage su na terenu. Odradile su cijelu noć, a pumpe nisu stajale. Zasad uspijevamo održati razinu vode 40 centimetara razlike u odnosu na rijeku Unu", kazao je jutros za HRT-ovu emisiju U mreži Prvog gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan.

Dodao je kako se očekuje val iz BiH. Nadaju se da će se uspjeti obraniti, uz minimalne štete.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook