Prethodni članak
Sljedeći članak

Ponestaju novčana sredstva za skupu rehabilitaciju teško stradalog Karla Sokača

Talentirani golman teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u Križevcima


Ponestaju novčana sredstva za skupu rehabilitaciju teško stradalog Karla Sokača. Talentirani golman teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u Križevcima. Stradali su mu vratni kralješci, oduzete su mu obje noge i lijeva ruka. Već mjesecima se nalazi na rehabilitaciji u Varaždinskim Toplicama, a iako ponestaju sredstva tamo bi trebao ostati još najmanje 6 do 8 mjeseci.

Karlo je bio suvozač u BMW-u kojim je upravljao mladi 19-godišnji vozač prije položenog vozačkog ispita.On je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio u kanal i udario u betonski stup. Vozač je alkotestiran na mjestu te je utvrđeno da nema alkohola u krvi. Izvađena mu je krv i urin kako bi se testirao na droge. Mladi je vozač uhićen. Karlo je sjedio na zadnjem sjedalu BMW-a. U automobilu je bio još jedan mladić, suvozač, koji je kao i vozač prošao samo s lakšim ozljedama. Karlo, koji je bio golman i u koprivničkom Slavenu Belupu, zagrebačkom Dinamu, Varaždinu i Bjelovaru, čak i u mladoj reprezentaciji, nije bio te sreće. Pravo je čudo da je uopće ostao živ. Prebačen je najprije u koprivničku bolnicu, a potom i u Traumatološku kliniku u Draškovićevoj u Zagrebu gdje je dvaput operiran i bio je u induciranoj komi. Nakon nepuna četiri tjedna, Karlo je iz bolnice otišao u Varaždinske Toplice na rehabilitaciju. Skupu rehabilitaciju koju su svojim prilozima dosad pomogli brojni ljudi dobre volje, igrale su se i humanitarne utakmice, organizirali koncerti. Ali, sredstva ponovno nedostaju.

 

- S poteškoćama, ali on danas i govori i jede, samostalno diše. Daj Bože da se dogodi čudo i da jednog dana i prohoda. Sada može samo malo micati nogama i rukama. Ne gubimo nadu i optimizam - ističe tata Davor. Karlo je bolje, redovito vježba, sada može micati i palac na ruci i tata vjeruje da bi mu se mogli i svi prsti vratiti u funkciju.

Svi koji žele i mogu pomoći donacijom za liječenje mladog Karla to mogu učiniti račun: IBAN HR8824020063210271450

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook