Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija savjetuje kuburaše


Kako bi Uskrs i Uskrsni blagdani protekli bez neželjenih posljedica, u cilju zaštite života i imovine građana te sprječavanja stradavanja, policija skreće pozornost na samo zaštitno ponašanje prilikom izvođenja glasnog pucnja iz kubura.

Odgovorne osobe kuburaških društava obvezne su pravovremeno prijavljivati javna okupljanja na kojima će se izvoditi pucnjava iz kubura, odnosi se na pucanja iz kubura koja će se održavati tijekom blagdana. Prema Zakonu o javnom okupljanju radi se o «drugim oblicima okupljanja» koja s obzirom na predviđeni broj sudionika ili narav okupljanja zahtjeva poduzimanje posebnih sigurnosnih mjera izvan redovite djelatnosti mjesno nadležne policijske postaje te je organizator je dužan prijaviti okupljanje, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

SAVJETI ZA KUBURAŠE
-eksplozivne tvari - crni barut se mora na mjesto izvođenja glasnog pucnja dopremiti neposredno prije izvođenja glasnog pucnja i od strane odgovorne osobe raspodijeliti pucačima prema potrebnim količinama za predviđeni broj pucnjeva,
-mjesto izvođenja glasnog pucnja mora biti obilježeno i na isto mora biti onemogućen pristup neovlaštenim osobama, a mjesto izvođenja glasnog pucanja osiguravaju članovi kuburaškog društva,
-glasno pucanje se ne smije izvoditi u smjeru gdje je smještena publika,
-na mjesto izvođenja glasnog pucnja nije dopušteno pristupiti otvorenim plamenom ili upaljenom cigaretom,
-za izvođenje glasnog pucnja potrebno je odobrenje za mjesto i vrijeme izvođenja glasnog pucnja.

SAVJETI GRAĐANIMA
Isto tako pozivamo građane da se ponašaju odgovorno i savjesno, kako to dolikuje kod obilježavanja blagdana. Neželjene posljedice do kojih dolazi zbog neodgovornog ponašanja, dio su stvarnosti i mogu se dogoditi svakome.
Sa tim u vezi naglašavamo i savjetujemo građanima da bi Uskrsni blagdani protekli u miru i svečano bez ugrožavanja sigurnosti ljudi i imovine, svakako preporučamo da odbace opasan način pucanja karabitom, eksplozivnim i pirotehničkim sredstvima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno za dostavna vozila i v...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program