Prethodni članak
Sljedeći članak

POLICIJA POZIVA: Predložite lokacije za nadzor vožnje pod utjecajem alkohola ili droga


PU krapinsko – zagorska poziva građane da se uključe u provedbu akcije, tako da putem e-mail adrese [email protected] od 01.06. do 10.06. 2023. godine dostave prijedloge lokacija na kojima bi željeli da se nadzire vožnja pod utjecajem alkohola ili droga.

- Tako dostavljene prijedloge građana ćemo analizirati i temeljem analize pojedine i uvrstiti među lokacije pogodne za nadzor. Osnovni cilj provedbe preventivno-represivne akcije je evidentiranje i sankcioniranje prvenstveno prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili droga zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama kao što su smrtne posljedice ili teške tjelesne ozljede – kaže policija.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja, a mijenjat će se svakih nekoliko sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook