Prethodni članak
Sljedeći članak

POLICIJA POTVRDILA: Na 'Staru zagorsku' stižu kamere s radarima!


Opasna dionica državne ceste D1, od Zaprešića do Zaboka, poznatija kao 'Stara zagorska magistrala', često je porište teških prometnih nesreća, ali i nesmotrenih i opasnih 'manevara' vozača.

Mnogi Zagorci zbog toga već godinama negoduju, a jedan od njih je i Viktor Šimunić, gradonačelnik Oroslavja i vijećnik u Skupštini Krapinsko - zagorske županije, koji već duže vrijeme od nadležnih institucija traži da se na spornu cestu postave kamere.

I upravo danas Šimunić je objavio presliku odgovora kojeg je dobio od zamjenika načelnika Policijske uprave krapinsko - zagorske, Roberta Pavića, a u kojem policija potvrđuje da na spornu cestu stižu dvije kamere s radarom. Jedna na područje PU krapinsko - zagorske, a druga na području PU zagrebačke. -Trenutno je u tijeku odabir mikrolokacija i drugih pripremnih radnji koje prethode za puštanje u funkcionalni rad, a koje će se obaviti u najkraćem mogućem roku - napisao je, između ostalog, Pavić.

Šimunić je sa zadovoljstvom dočekao takav odgovor. -U svojstvu županijskog vijećnika borio sam se za postavljanje kamera na tzv. Staru zagorsku cestu. Čini se da su ti napori urodili plodom jer je najavljeno postavljanje dvije kamere. Je li to najbolje rješenje? To bi se dalo raspravljati. Meni je namjera bila da se prije svega sačuvaju ljudski životi. Potvrđuje se iz mjeseca u mjesec da je statistika mrtvih i teško ozlijeđenih neumoljiva. Nadajmo se da će ovo smanjiti broj žrtava i da će se povećati sigurnost prometovanja po navedenoj dionici! - objavio je Viktor Šimunić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook