Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija će i ovog vikenda pojačano nadzirati promet

PU KZŽ usmjerit će pojačane aktivnosti na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) te također poštivanje Odluka Stožera civilne zaštite RH


Iako je došlo do smanjenja vozila na prometnicama, prometne nesreće se i dalje događaju. Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od petka, 8. svibnja, do ponedjeljka, 11. svibnja, odnosno tijekom nadolazećeg vikenda policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske usmjerit će pojačane aktivnosti na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.

Nadzor prometa odvijat će se na velikom broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, kao što su: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr.

- Apeliramo na sve sudionike u prometu; ne precjenjujte svoje iskustvo, prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život, poštujte ograničenja brzine kretanja vozila, brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujte i pridržavajte se svih prometnih propisa kako biste zaštitili sebe i sve druge sudionike u prometu, te također poštujte Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvajte sebe i sve nas - poručuju iz Policijske uprave krapinsko - zagorske.

- Također, pozivamo vozače mopeda i motocikala koji su dolaskom povoljnijih vremenskih prilika započeli sa intenzivnijim vožnjama na poštivanje prometnih propisa, a posebice onih koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, pretjecanje, obilaženje, poštivanje prednosti prolaska i korištenje homologirane zaštitne motociklističke kacige - poručju iz Policijske uprave KZŽ.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook