Prethodni članak
Sljedeći članak

Objavljen novi kalendar državne mature

Ispiti će se pisati u dva bloka


Srednja.hr donosi kako Prema novom kalendaru državne mature, obvezni ispiti pisat će se u prvom bloku od 8. do 24. lipnja. Drugi epidemiološki blok piše se od 25. lipnja i u njemu će se pisati svi izborni predmeti.

Ljetni rok započinje ispitom iz Hrvatskog jezika, a A i B razina pisat će se u različite dane.Test na A razini piše se 8. lipnja, a na B razini 9. lipnja. Esej iz A razine je na rasporedu 10. lipnja, a na B razini 12. lipnja. Od većih ispita slijedi Engleski – A razina piše se 18. lipnja, a B razina 19. lipnja. Prvi tjedan i prvi blok završava ispitom iz Matematike – viša razina pisat će se 23. lipnja, a osnovna 24. Lipnja, piše Srednja.hr.

Od 25. lipnja traje drugi blok u kojemu se pišu izborni predmeti. Od predmeta s većim brojem prijava prva je na redu Fizika (25. lipnja), dan nakon piše se Psihologija, Biologija je na rasporedu 29. lipnja. Kemija se piše 1. srpnja, a dan nakon maturanti pišu Politiku i gospodarstvo. Prvi rezultati mature bit će objavljeni 15. srpnja, a konačni 20. srpnja, piše Srednja.hr.

Cijeli kalendar pogledajte OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook