Prethodni članak
Sljedeći članak

Policajac maznuo čak 110 tisuća eura od naplaćenih novčanih kazni

  • policija kazna kazne

    Foto: Ilustracija/ Pixsell


Foto: Ilustracija/Pixsell

Zbog sumnje da je nezakonito prisvojio čak 110 tisuća eura od naplaćenih novčanih kazni, USKOK je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 56-godišnjeg policajca.

Terete ga ozbiljna kaznena djela, odnosno, za zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Konkretno, USKOK ga tereti da je od 1. siječnja 2013. do 26. ožujka 2021. u Belišću, Valpovu i Osijeku, kao policijski službenik Policijske postaje Belišće, od kolega preuzimao naplaćene novčane kazne. Radi se o "protupravnoj imovinskoj koristi velkih razmjera", točnije - od kolega je preuzeo 258.552,78 eura naplaćenih novčanih kazni, a dio tog novca je zadržao za sebe..

"Tako si je pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 110.163,72 eura", tvrdi USKOK.

Navode i da je u službene evidencije MUP-a unio neistinite podatke o naplaćenim iznosima novčanih kazni i vremenu njihove naplate, odnosno neistinite podatke o zaduženju obrascima za prekršajne kazne.

"Osim toga je, prilikom redovnih godišnjih inventura, u razdoblju od 2013. godine do 2020. godine, u liste Inventure robe unio neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unesene podatke... Takvu dokumentaciju okrivljenik je zatim predočio članovima inventurnog povjerenstva, koji su ne sumnjajući u istinitost navedenih podataka navedenu dokumentaciju ovjerili svojim potpisom", priopćili su iz USKOK-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook