Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjedu na Varaždin Bregu odnijeli vatrogasci iz Zlatar Bistrice, pali i novi rekordi


Na Varaždin Bregu jučer je u organizaciji DVD-a Varaždinbreg održano Fire Combat natjecanje „Vatrena gora 2023.“, u kojemu su sudjelovale vatrogasne grupe iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Natjecanje održano na vatrogasnom poligonu domaćina na Haliću, prvo je takvo u  sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vatrogasna su grupa dvoje vatrogasaca koji s opremom za prave požare građevina, s dišnim aparatima, svladavaju različite prepreke. Vatrogasni se dvojac tako opremljen penjao na šest metara visok toranj, demonstrirati tehnike samoizbavljivanja, prenošenja ozlijeđene osobe teške 80 kilograma i razvlačenja  "B" cijevne pruge pod pritiskom te gašenja požara. U ravnopravnim borbama o pobjedniku su odlučivale nijanse i ukupni je pobjednik DVD Zlatar Bistrica Taj Team.

Ekipa domaćina, DVD-a Varaždinbreg redovno odlaze na natjecanja ovakvog tipa po cijeloj Hrvatskoj i Sloveniji, gdje postižu dobre rezultate. Natječu se i u Hrvatskoj na Intervencijskim natjecanjima i osvajanjem visokih pozicija pokazuju zavidnu razinu spremnosti.  Osim natjecanja u Hrvatskoj sudionici su najtežih vatrogasnih natjecanja Fire Combat Challenge i TFA po Europi, gdje predstavljaju  Hrvatsku, ali i Varaždinsku županiju i vatrogastvo Općine Gornji Kneginec.

Uz ukupnog pobjednika iz Zlatar Bistrice, rezultati su sljedeći. Kategorija A: 1.mjesto DVD Zlatar Bistrica, 2.mjesto PGD Videž, 3.mjesto DVD Varaždinbreg Team LA. Kategorija B:  1.mjesto DVD Varaždinbreg Team Fako i Vujča, 2.mjesto JVP Varaždin team Texas, 3.mjesto CRO/SLO Team, u kategoriji C: 1.mjesto PGD Videž, 2.mjesto JVP Varaždin Dream team.

Na natjecanju su oboreni i slovenski i hrvatski rekord u Fire Combat vježbama. Domaćin je pohvaljen za  izvrsnu organizaciju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook