Prethodni članak
Sljedeći članak

Po prvi puta otkako je Plenković premijer, oporba će tražiti njegov opoziv


Zbog najnovijih informacija iz optužnog materijala protiv bivše ministrice EU fondova Gabrijele Žalac, a koje su se pretvorilo u tzv. aferu A.P kao i zbog transkripata koje je objavio Nacional, a u kojima se ljudi iz najbližeg kruga premijera Andreja Plenkovića spominju u kontekstu pogodovanja pri zapošljavanju i kod provođenja natječaja za dodjelu poticaja oporba se opet udružila, piše Večernji.

Po prvi puta otkako je Plenković premijer tražit će njegov opoziv, što je službeno inicijativa Domovinskog pokreta, dok se na inicijativu Mosta kreće i s prikupljanjem potpisa za pozivanje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek u Sabor što bi se trebalo i dogoditi već idućeg tjedna, navodi Večernji. 

- Informacije koje su u protekla četiri pet dana izašle u medijima su zastrašujuće. Pokazuju razinu korupcije, klijentelizma i nepotizma kakve se ne bi postidio ni Ivo Sanader iako sumnjam da je I.S. za razliku od A.P. imao vremena baviti se time tko će biti pripravnik lovstva u Hrvatskim šumama- poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.
Dodaje kako će ovog tjedna u dogovoru s kolegama iz opozicije početi prikupljati potpise za dvije inicijative. Prva je opoziv premijera, a druga je pozivanje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek u Sabor koja će time dobiti priliku da, kaže, objasni zašto je "aferu Smradex držala u ladici i zašto se po ovim porukama koje su izašle u javnost, a koje ozbiljno inkriminiraju glasnogovornika premijera, glavnog tajnika HDZ-a pa i Plenkovića osobno nije postupalo u sladu sa zakonom", piše Večernji. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook