Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković najavio: U Krapini će se graditi Centar za veterane Domovinskog rata


Foto: Pixsell (Veteranski centar u Daruvaru)

Otvarajući jučer još jednu novoizgrađenu podružnicu Veteranskog centra u Daruvaru, premijer Plenković je istaknuo da je politika Vlade prema hrvatskim braniteljima konzistentna te najavio da je u planu izgradnja novih podružnica, također putem EU fondova.

Ono što je Zagorcima posebno zanimljivo jest činjenica da će jedna od njih biti i u Krapini.

"Vlada je podržala ovaj projekt koji je ministar Medved sa svojim timom iz Ministarstva hrvatskih branitelja predložio, iznašli smo za njega financijska sredstva i za sljedeće razdoblje predvidjeli da se izgrade još najmanje četiri ovakva veteranska centra - u Osijeku, Virovitici, Krapini i Senju", najavio je Plenković te naglasio kako je izgradnja veteranskih centara i jedan od načina da se država oduži hrvatskim braniteljima za slobodu i samostalnost, kao i za žrtvu koju su podnijeli u Domovinskom ratu.Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je kako je svaki Veteranski centar istovremeno i centar razvoja u kojem se pruža savjetodavna pomoć, održavaju edukacije, radionice, seminari, treninzi, osnažuju se potencijali korisnika za zapošljavanje i poduzetništvo te za uključivanje u rad zadruga hrvatskih branitelja kao dio radne terapije.

Inače, Veteranski centar u Daruvaru prostire se na 10 hektara, ima 105 soba za 200 korisnika, kao i pet soba za 100-postotne invalide. Jedina je podružnica građena od temelja, kao green field investicija, dok su ostale, u Petrinji, Sinju i Šibeniku dograđivane ili proširivane.

Gdje će u Krapini biti izgrađen Veteranski centar, koliko će biti velik i kada bi se trebao početi graditi za sada nam još nije poznato, a za komentar premijerove najave upitali smo i krapinskog gradonačelnika te predsjednika zagorskog HDZ-a, Zorana Gregurovića. - Dok se ne riješi sva potrebna dokumentacija, dogovorili smo se da za sada još nije oportuno izlaziti s konkretnim detaljima u javnost. No, u svakom slučaju, najava premijera Plenkovića nas sve skupa izrazito veseli, budući da je više od 11.500 Zagoraca sudjelovalo u Domovinskom ratu kroz gotove sve postrojbe Hrvatske vojske i policije, tako da Zagorje, odnosno zagorski branitelji, u svakom slučaju zaslužuju jedan ovakav centar. To su ljudi koji su bili spremni dati svoj život za sve nas i mi ih ne smijemo zaboraviti i moramo brinuti kako o njihovom zdravlju, tako i o kvaliteti njihovog života - rekao nam je Zoran Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook