Prethodni članak
Sljedeći članak

Pjesnici, prijavite se na natječaj za pjesničku nagradu “Antun Mihanović”

Organizatori su odlučili pomaknuti termin dodjele nagrade za studeni ove godine, a rok za slanje radova na natječaj produžiti do 16. listopada


Dodjela tradicionalne pjesničke nagrade “Antun Mihanović” za učenike osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije koju uz godišnjicu rođenja Antuna Mihanovića svake godine dodjeljuju Grad Klanjec i Gradska knjižnica “Antun Mihanović” Klanjec ove je godine doživjela male promjene. Zbog epidemije bolesti Covid-19 i uvođenja on line nastave, organizatori su odlučili pomaknuti termin dodjele nagrade za studeni ove godine, a rok za slanje radova na natječaj produžiti do 16. listopada.

Gradska knjižnica i čitaonica Antun Mihanović Klanjec raspisuje natječaj za dodjelu pjesničke nagrade „Antun Mihanović“ (domoljubna poezija). Natječaj se provodi u četiri kategorije: učenici osnovnih i učenici srednjih škola Krapinsko – zagorske županije; učenici s posebnim potrebama osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Svaki natjecatelj sudjeluje s najviše tri rada na standardnom ili kajkavskom jeziku, a svaki rad može sadržavati najviše do 35 stihova. Radovi se šalju pod zaporkom, u digitalnom obliku (CD, DVD), a s radovima treba poslati zatvorenu omotnicu u kojoj se nalazi ime i prezime autora, adresa, broj telefona i zaporka pod kojom su radovi označeni.

Izborno povjerenstvo na temelju pristiglih radova donosi odluku o 1., 2., i 3. nagradi u kategoriji učenika osnovnih škola i 1., 2. i 3. nagradi u kategoriji učenika srednjih škola; 1., 2. i 3. nagrada u kategoriji učenika s posebnim potrebama osnovnih škola i 1., 2., i 3. nagrada u kategoriji učenika s posebnim potrebama srednjih škola.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada objavit će se na svečanosti obilježavanja smrti Antuna Mihanovića u studenom 2020. Natječaj je otvoren od dana objave do 16. listopada 2020. godine.
Radove treba dostaviti na adresu: Gradska knjižnica i čitaonica Antun Mihanović Klanjec, 49290 Klanjec, Trg A. Mihanovića 2. Radovi pristigli na natječaj se ne vraćaju.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora VRPOLJE i čvora PRGOMET (na 343. km ) u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo korisnike za strpljenje. Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Pojačan...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program