Prethodni članak
Sljedeći članak

Petek: Apeliram na djelatnike u obrazovanju, zdravstvu i socijalnoj skrbi da budu odgovorni

Zamjenica župana zamolila je i roditelje da ozbiljno shvate svoju obavezu mjerenja temperature djeci prije odlaska u školu, jer je to važna epidemiološka mjera


Zamjenica načelnika Stožera i zamjenica župana Jasna Petek na pressici se osvrnula na početak školske godine. – Prema planu, većina škola ide prema modelu A, znači djeca su u školama na nastavi. Dvije srednje škole idu po modelu B, kao i jedna osnovna, OŠ Zabok. Po modelu C ide, kompletno online, nastava u OŠ Lobor do 14 rujna. Škole su nam promjenile smjene, 70 – ak posto je u dvije smjene, a škole u jednoj smjeni imaju prostornih mogućnosti da mogu osigurati sigurnu nastavu – rekla je Petek, dodavši da je nastava krenula bez većih problema. – Molimo roditelje da ozbiljno shvate svoju obavezu mjerenja temperature djeci prije odlaska u školu, da apeliraju na svoju odraslu djecu i mlade da mjere temperaturu, to je važna epidemiološka mjera. Uputila bih apel svim odgojno – obrazovnim djelatnicima i svima u zdravstvenom i sustavu socijalne skrbi da budu odgovorni, kako na poslu tako i u privatnom životu. O tome ovisi sigurnost sustava i obazovanja i zdravstva i socijalne skrbi – naglasila je Petek, ponovivši tri osnovna pravila – maske, socijalna distanca i osobna higijena odnosno dezinfekcija ruku.

Voditelj Službe civilne zaštite Krapina Josip Cigula zahvalio je načelnicima lokalnih stožera na dobroj suradnji i još jednom upozorio da svi moramo biti odgovorni i držati se mjera. – Dali smo uputu načelnicima lokalnih stožera da ciljano obavljaju nadzore, o čemu su obavezni formirati zapisnike i dostavljati Županiji. Imali smo do sada prijavljenih oko 70 okupljanja više od 100 stanovnika, u nadzor ide inspektor civilne zaštite i službenik policije, nadziru se ugostiteljski objekti i noćni klubovi i izdaju upozorenja ukoliko je potrebno, a zadnje vrijeme smo poslali dopise i prema državnom inspektoratu, što se tiče kršenja radnog vremena tih objekata – rekao je Cigula.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook