Prethodni članak
Sljedeći članak

Pet novih slučajeva korone, a zbog rizika zaraze i dvoje nastavnika SŠ Pregrada od danas nije na nastavi

U samoizolaciji se nalazi 326 osoba, a trenutno aktivnih slučajeva je 60


U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus, sa prebivalištima na području Grada Pregrade (1), Općine Đurmanec (1), Općine Petrovsko (1), Općine Radoboj (1) i Općine Zagorska Sela (1). U istom je razdoblju pristiglo 82 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 5 uzoraka. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije je 60. U samoizolaciji se nalazi 326 osoba.

Županijski Stožer ističe da je na koronavirus pozitivna i osoba koja pohađa Srednju školu Zlatar te je u konzultacijama s epidemiološkom službom odlučeno da učenici koji pohađaju isti razred 17. i 18. rujna nastavu prate online. Također, zbog predostrožnosti, nastavu na daljinu prate i učenice i učenici jednog razreda u Srednjoj školi Pregrada u kojem više učenika istog razreda ima lagano povišenu tjelesnu temperaturu. Zbog postojanja rizika eventualne zaraze na nastavi od danas nije ni dvoje nastavnika iste škole. Budući da je više učenika sa laganom tjelesnom temperaturom bilo smješteno u učeničkom domu Srednje škole Pregrada, u domu je izvršena dezinfekcija njihovih soba i svih zajedničkih prostorija.
Eventualne nove promjene u odvijanju nastave bit će organizirane u konzultaciji s epidemiološkom službom, ovisno o razvitku epidemiološke situacije, a sve u skladu s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook