Prethodni članak
Sljedeći članak

100% zagorsko u Zagrebu, posjeti nas u petak i subotu, od 8 do 22 i od 8 do 20 sati, na Trgu bana Jelačića

Dođi, očekuje te besplatni primjerak Zagorskog lista, novi broj Vikend van Zagreba i poklon iznenađenja

11. Sajamska izložba Krapinsko-zagorske županije pod nazivom „100% ZAGORSKO“ u Zagrebu održat će se u petak i subotu, 18. i 19. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. 100% ZAGORSKO je manifestacija PRODAJNO -IZLOŽBENOG karaktera na kojoj će se izlagati poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Cilj ove manifestacije je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brandove. Manifestacijom „100% ZAGORSKO“, Krapinsko-zagorska županija se promovira kao poželjna turistička destinacija bogate kulturne baštine i enogastronomske ponude, s brojnim manifestacijama i rekreativnim sadržajima. Manifestacija će trajati dva dana, a ista će postati poveznica između malih proizvođača i krajnjih potrošača.

Krapinsko - zagorska županija osigurava sve potrebne tehničke uvjete za izlaganje i prodaju proizvoda na Sajmu. Obzirom na nastalu situaciju s COVID-19 svi izlagači dužni su se pridržavati epidemioloških mjera te dobivenih uputa od  Organizatora.

 

Simbolično otvorenje manifestacije bit će 18. rujna u obliku obilaska sajamsko-izložbenog prostora s početkom u 10:00 sati. - Sudjelovati će 70 izlagača koji će na Trgu bana Jelačića predstaviti zvukove i mirise zagorske tradicije. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari i tradicijske igračke, a posjetitelji će moći uživati i u zagorskim štruklima. Na Trgu će također biti posebno izdvojen turistički kutak gdje će se prezentirati Turistička zajednica, muzeji, hoteli i ugostiteljski objekti. Zbog preventivnih epidemioloških razloga neće se održati tradicionalni popratni kulturno-zabavni program, te će se svi prehrambeni proizvodi prodavati isključivo zapakirani - poručuju iz Krapinsko - zagorske županije

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook