Prethodni članak
Sljedeći članak

Penzići na adventskom Kvarneru


Otkako se smanjio strah od pandemije covida, živnule su aktivnosti umirovljeničkih udruga. Tako su članovi udruga iz Bedekovčine, Zlatar Bistrice i Zlatara  29. prosinca dočekali „Novu prije Nove“ u restoranu Dobro nam došel prijatel u Mariji Bistrici. Više od 230 sudionika veselilo se ponoćnim kazaljkama na satu, uživajući u svirci „Rajzera“ i „tancu“ valcera i polki.

A čim je počela 2023. Zlatarščani, Mačanci, Belčani i Loborci su se 4. siječnja uputili na adventski Kvarner, jer u nekim sredinama već dva dana poslije  uklanjali su se  brojni ukrasi s kojima je nestalo i adventsko raspoloženje i atmosfera.  Prva je postaja bila bajna Opatija, šetnja „stazom slavnih“, fotkanje s kipom Djevojka s galebom u pozadini, šetnja uz more do parka i vile Angiolina gdje su mnogi bili zatečeni ljepotom kamelija u punome cvatu. 

Tople vremenske prilike pospješile su ranu  cvatnju simbola Opatije, jer kamelije cvjetaju potkraj zime. Sljedeća je postaja bilo riječko korzo, gradski toranj koji se trenutno obnavlja i razgled katedrale sv. Vida, zaštitnika Rijeke. Kad se smračilo slijedila je sljedeća impresija – uživanje na trsatskoj Gradini, osvijetljenoj s više kilometara svjetlećih tijela. Dakako, posjet  svetištu Majke Božje Trsatske nije izostao!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook