Prethodni članak
Sljedeći članak

Patronažnim sestrama nova vozila i prijenosna računala, čestitke djelatnicama Medicinsko-biokemijskog laboratorija


Tri nova vozila i 18 prijenosnih računala predana su danas na korištenje patronažnim sestrama Doma zdravlja Varaždinske županije, koje svakodnevno po cijeloj županiji obilaze korisnike svih generacija, od novorođenčadi i trudnica do osoba treće životne dobi.

Ključeve novih vozila su patronažnim sestrama uručili župan Anđelko Stričak i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije doc. dr. sc. Jurica Veronek. Vrijednost vozila nakon provedenog postupka javne nabave iznosi 45.324,69 eura, a koristit će ih patronažne sestre na lokacijama Doma zdravlja u Ivancu, Ludbregu i Novome Marofu.

Obavljena je i primopredaja prijenosnih računala, koji su, baš kao i vozila, patronažnim sestrama osnovno sredstvo za rad.

- U Domu zdravlja Varaždinske županije radi ukupno 35 patronažnih sestara i svaka vodi brigu o oko 5.100 korisnika. Sada smo im predali tri nova vozila, dok su lani nabavljena dva, što će im značajno olakšati svakodnevni posao. Uz to smo sada nabavili 18 novih prijenosnih računala vrijednih 11.115 eura. Budući da ih je lani nabavljeno 17, sada će sve naše patronažne sestre raspolagati s novim računalima, što će im također pomoći u radu. Od 2021. godine, u mojem mandatu, u Dom zdravlja Varaždinske županije je uloženo oko 1,5 milijun eura, i to ne samo u obnovu zgrada, nego i za nabavu opreme, za specijalizacije i edukacije. Naš glavni cilj je poboljšati uvjete rada svih zaposlenika Doma zdravlja – rekao je župan Anđelko Stričak.

Ova ulaganja su hvalevrijedna, jer je prosjek starosti vozila Doma zdravlja za patronažnu djelatnost dosad iznosio oko 13 godina, za računala osam godina.

- Svaka patronažna sestra u gradskoj sredini dnevno vozilom prijeđe 20-ak kilometara, a one u ruralnim sredinama i do 100 kilometara dnevno. Uz pomoć Varaždinske županije sada smo „pomladili“ vozni park te nabavili prijenosna računala. Upravo su vozila, patronažne torbe i prijenosna računala osnovno sredstvo za rad patronažne sestre budući da  se svaki obavljeni postupak na terenu mora evidentirati. Nastojimo ravnomjerno ulagati u sve naše djelatnosti i brinuti o svim djelatnicima kako bi i oni bili zadovoljni, a to se onda reflektira na zadovoljstvo naših korisnika, odnosno pacijenata – rekao je ravnatelj Doma zdravlja doc. dr. sc. Veronek.

Ključeve vozila primila je i patronažna sestra Valerija Kutnjak, koja ima 26 godina radnog staža u ovoj djelatnosti. – Zahvaljujujem Županiji na potpori zahvaljujući kojoj i korisnici brdovitog dijela županije, područja Klenovnika, Donje Voće i Ivanca, gdje radim, imaju potpunu zdravstvenu zaštitu. U našu skrb ulazi cijela obitelj, od trudnica, rodilja i novorođenčadi do starijih bolesnika – rekla je Valerija Kutnjak. 

Budući da se danas, 15. travnja, obilježava Međunarodni dan medicinsko-laboratorijskih djelatnika u dijagnostici i preventivnoj zdravstvenoj zaštiti, župan Stričak i ravnatelj Veronek su sa suradnicima obišli i djelatnice Medicinsko-biokemijskog laboratorija Doma zdravlja, kojima su čestitali njihov Dan.

U Laboratoriju u Kolodvorskoj ulici radi ukupno osam djelatnica, od kojih zdravstveno-laboratorijske tehničarke Sanja Tušek i Zdenka Krišto imaju čak 40 godina radnog staža u Domu zdravlja. Župan i ravnatelj su im uputili posebne čestitke te im uručili zahvalnice. 

- Čestitam vam od srca. U ovom Medicinsko-biokemijskom laboratoriju osam djelatnica obavi čak 420.000 pretraga. Uvijek ističem da iza svega stoji čovjek, a kao što vidimo, u Domu zdravlja Varaždinske županije zaista imamo puno onih koji na najbolji mogući način skrbe o našim građanima – istaknuo je župan Stričak.  

Zdravstveno-laboratorijska tehničarka Sanja Tušek je zahvalila na posjetu i na čestitkama.

- U mojem je radnom vijeku bilo lijepih i manje lijepih trenutaka. Mi smo „mala“ struka gleda li se broj zaposlenih, a odrađujemo veliki dio posla. Dnevno nam kroz ambulantu prođe 200-tinjak ljudi, od kojih je do 30-ak djece. Sve uzoroke koje uzimamo analiziramo sami u našem laboratoriju i kompletne nalaze izdajemo isti dan. Imamo izvanrednu komunikaciju s Upravom i uvijek su nam na raspolaganju. Zahvaljujemo vam na posjeti i na čestitkama – rekla je Sanja Tušek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook