Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovo su nositelji lista SDP-a na izborima za Sabor po izbornim jednicama. Za Zagorce nema iznenađenja


Na današnjoj konferenciji za medije Peđa Grbin je istaknuo da su svi koalicijski partneri prihvatili Zorana Milanovića kao kandidata za premijera. Nije, međutim, htio govoriti o detaljima pregovora s potencijalnim partnerima, dodavši da će ih objaviti tek kada razgovori sa svima budu gotovi, a na idućoj sjednici GO-a 25. ožujka, najavio je, bit će usvojene i kompletne liste.

Nije odgovarao na pitanja što će biti s Milanovićem na izbornoj listi, pozvavši da se pričeka što će Ustavni sud reći u ponedjeljak. Nije htio komentirati ni stav Sandre Benčić (Možemo!) da bi dala ostavku da je na Milanovićevu mjesto, kazavši da je to njen stav te ponovio svoj stav da formalno-pravne zapreke za Milanovićevo sudjelovanje na izborima nema.

Na sjednici Glavnog odbora, potvrđeni su vodeći ljudi SDP-ove koalicije po izbornim jedinicama. Ako se Ustavni sud izjasni da Milanović ne može biti na listi, onda on neće biti prvi u prvoj izbornoj jedinici, kako je jučer najavljeno, ali i dalje ostaje SDP-ov kandidat za premijera. Umjesto njega, u tom slučaju prvi bi bio Arsen Bauk.

U drugoj izbornoj listu će predvoditi Boris Lalovac, u trećoj Siniša Hajdaš Dončić, u četvrtoj Mišel Jakšić, u petoj Predrag Fred Matić, u šestoj Mihael Zmajlović, u sedmoj Kristina Ikić Baniček, u osmoj Peđa Grbin, u devetoj Sabina Glasovac, a u desetoj Ranko Ostojić. SDP u 11. izbornoj jedinici, u kojoj se biraju tri zastupnika dijaspore, neće imati listu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook