Prethodni članak
Sljedeći članak

Bod Tondacha

3. NL – centar: 20. kolo: Tondach – Kurilovec 1:1 (1:1)


U 20 kolu 3. NL centar Tondach je dočekao Kurilovec. U pokušaju bijega sa zadnjeg mjesta, Tondach je trebao pobjedu, a šok terapija je stigla par dana prije utakmice, kada je na mjestu trenera Dražena Kovjanića zamijenio Mario Čehulić. Gosti su stigli u Bedekovčinu sa devetog mjesta i jasno je bilo da Tondachu neće biti lako.

Na odmor sa 1:1

Prva situacija koja je barem malo davala nadu za domaćine zbila se u petoj minuti, kada se na lijevoj strani dobro oslobodio Petar Boronjek. Pokušao je ubaciti, ali je lopta završila u rukama gostujućeg golmana Janka Mislava Tora. U osmoj minuti Filip Jagarčec je dobio jednu paralelnu loptu na 20 metara, malo desno, pucao je iz prve, ali pored gola. Gosti su zaprijetili u devetoj i desetoj minuti. Luka Sedlaček je odlično probio lijevi bok i ubacio na 12 metara, gdje puca Vilim Blagoev, ali pored gola. Minutu kasnije Sedlaček je sa gotovo istog mjesta ubacio na drugu stativu, gdje je bio Elijah Chukwu, koji griješi u prijemu lopte pa ostaje bez udarca.

U 13. minuti velika prilika za domaćine. Jednu dubinsku loptu Boronjek je stigao prije obrane i vršcima prstiju proslijedio je za Tina Usmiania, koji ostaje sam pred Torom i puca sa desetak metara, ali po sredini, pa Tor brani. A nakon toga, u 14. minuti Kurilovec dolazi do vodstva. Mijo Šarić se spustio po lijevoj strani i pomalo iznenađujuće pucao sa više od 25 metara iskosa na drugu stativu. Fran Martinec je to obranio, ali se lopta odbila do Blagoeva, koji ju sa par metara gura u mrežu za 0:1.

U 21. minuti novi dobar napad gostiju, ponovno Sedlaček odličan na lijevoj strani, ali Andrija Frančina otklanja opasnost, iznosi loptu za pokušaj kontre, no Boronjek gubi loptu, pa ona opet dolazi do Sedlačeka, koji ubacuje za Blagoeva, čiji udarac Martinec brani. A u 22. minuti Tondach se vratio u utakmicu. Nakon ubacivanja iz kornera s lijeve strane, najviši u skoku bio je Usmiani i sa nekoliko metara glavom pogodio za 1:1. Nakon desetak minuta bez opasnosti, u 36. minuti Franko Borovčak se dobro oslobađa na desnoj strani i ubacuje na Boronjeka, koji među dvojicom prsima samo spušta loptu za Tora. Za kraj prvog dijela, u 45. minuti Karlo Frtalj pokušava s lijeve strane, no njegov udarac, koji je više sličio na ubacivanje, završio je u rukama Tora.

Nastavak bez golova

Nastavak vrlo dobrom šansom otvaraju domaćini, i to iz prekida. Borovčak je izveo slobodan udarac s lijeve strane i pronašao na 6-7 metara Juricu Hendiju, koji smiruje loptu i puca, ali od bloka u korner. Borovčak izvodi i korner, a ovaj puta glavom puca Boronjek i pogađa prečku. U 50. minuti novi korner za Tondach i nova šansa. Frančina je glavom proslijedio za Frtalja, koji također puca glavom, ali Tor brani.

U 51. minuti prva prijetnja gostiju u nastavku. Luka Mrvičin ostao je sa dosta prostora na desnoj strani, na nekih 15 metara, no Martinec lako brani njegov udarac. U 56. minuti velika gužva pred domaćin golom, ali Blagoev nije mogao više od udarca u blok. U 66. minuti opet prijeti Mrvičin, puca iskosa sa desne strane, malo pored druge stative.

Na drugoj strani Usmiani je pokušao sa 30 metara, nakon što je Borovčak uspio sačuvati jednu loptu nakon dva teška starta, no udarac je otišao pored gola. U 73. minuti Boronjek je izborio slobodan udarac sa 25 metara, po sredini. Sam je i pucao, ali je pogodio jednog igrača u živom zidu u glavu.

Sedlaček je u 79. minuti pucao iz slobodnjaka sa 25 metara, ali visoko preko gola. U 83. minuti nije se proslavio ni Blagoev, koji sa 15 metara puca također visoko preko gola. U 85. minuti Frtalj se probio po lijevoj strani i ubacio na Karla Bobinca, koji na desetak metara slabo zahvaća loptu, pa ona odlazi desno, uz gol aut crtu. Tamo do nje stiže Boronjek, ubacuje, a obrana odbija na 35 metara, gdje Frančina puca jako, po zemlji ali pored gola. U trećoj minuti nadoknade Boronjek se probio po lijevoj strani, srušen je oko crte kaznenog prostora, po mišljenju suca ipak van kaznenog prostora. Pucao je Jakov Videk, u živi zid, a odbijenu loptu Boronjek sa 25 metara šalje preko gola, nakon čega sudac Bujan svira kraj. Tako Tondach dolazi do boda.

3. NL – centar, 20. kolo

TONDACH – KURILOVEC 1:1

SUCI:  Bujan, Jurčević, Boroša; GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 0:1 Blagoev 14', 1:1 Usmiani 22'

TONDACH: Martinec, Kralj, Hendija, Borovčak (82' Videk), Boronjek, Frtalj, Frančina, Jagarčec (61' L. Jurina), D. Bosec, R. Jurina, Usmiani (82' Bobinec); trener: Franjo Pužin

KURILOVEC: Tor, Bradić (77' Milković), Turkalj, Šarić, Drezga, Sedlaček, Chukwu (46' Mrvičin), Žlebečić, Čurek, Blagoev, Rojka; trener: Stjepan Bašić

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook